Şanlıurfa'da Türk Telekoma ait alt yapı hizmetleri çökmüş durumda, ekiplerin yetersizliği nedeniyle binlerce abonelerin arızaları giderilmiyor.

Vatandaş evine internet çekmiş çocuğu ders çalışsın ve sınavlara hazırlansın bir bakıyor ki kablo kopmuş ve ya başka bir arıza var Türk Telekom müşterileri hizmetlerini defalarca arıyor ya cevap alamıyor ve ya sürekli genel bir arıza ve güncelleme alt yapı çalışmaları olduğunu söylüyorlar. 

Vatandaş aylar oldu bu alt yapı çalışmalarınız bitmedi mi diyerek bu sefer Türk Telekom il müdürlüğüne koşuyor oradan da dertlerini anlatacak bir muhatap karşılarında bulamıyorlar.

Kent genelinde, ilçelerde, köy ve mahallelerde sadece bir kablo arıza ekibi ekibi bakıyor.

Türk Telekom yüksek kar elde ettiği halde yaklaşık 80 kişilik bir ekip ile hizmet vermektedir.

Bu nedenle Aboneler, arızalarının giderilmesi için aylarca beklemek zorunda kalıyor ve hizmet alamadığı halde mağdur olan vatandaşlara fatura gönderilip tahsilat yapıyorlar.

Şimdiye kadar onlarca arkadaşım Türk Telekomdan çektiği sıkıntı ve boşuna ödediği faturalar yüzünden lanet gelsin diyerek aboneliğini iptal etmiştir.

1991 - 1995 yılları arasında doğru yol partisi iktidarında Türk Telekom altın çağını yaşıyordu yaklaşık 1500 kişi üstün de hemşerilerimiz çalışıyordu.

Sabahları onlarca arıza ekibi köylere, mahallere ve ilçelere çıkıyordu.

Türk Telekom da yaklaşık 75 bin vatandaş çalışıyor du.

Türk Telekom 2005 yılında özelleştirilmeden önce peş peşe 4 yıl en fazla kurumlar vergisi ödeyen kuruluştu

2004 yılında 2. 2 milyar kar elde etmişti.

2005 yılında Türkiye'nin Stratejik ve en karlı kamu kuruluşu uluslararası arası sermayeye ve onun yerli iş birlikçisine dört yılık karı ile peşkeş çekildi .

Ülkeyi yönetenler bir an önce vatandaşların Türk Telekom ' dan çektiği sıkıntı ve çilelere son vermek için üzerine düşeni derhal yapsın artık.

Mustafa Polat Şanlıurfa Demokrat parti il başkanı