Kuleba, yaptığı açıklamada "Rakamlar, hepimizi tehdit eden şeyin kaynak meselesi değil, Batı'nın kendine inanması ve düşmana karşı zafer kazanma hedefini net bir şekilde belirlemesi olduğunu gösteriyor" dedi.

Günümüzde yalnızca Ukrayna Savunma Temas Grubu "Ramstein" aracılığıyla Ukrayna'ya askeri yardım sağlayan ülkelerin sayısının 50'nin üzerinde olduğunun altını çizen Kuleba, "Ukrayna'ya askeri yardım sağlayan mevcut Batı koalisyonunun toplam GSYİH'si, Rusya ve müttefiklerinin toplam GSYİH'sından 21 kat daha fazla" dedi ve ekledi:

"Estonya Savunma Bakanlığı'na göre, eğer NATO ülkeleri Ukrayna'ya GSYİH'lerinin yalnızca yüzde 0,25'ini askeri yardıma yatırsalardı, bu her yıl 120 milyar euro savunma desteği yaratacaktı. Ukrayna'nın zaferini ve adil barışı garanti altına almaya yetecek kadar büyük bir meblağ."

Kimsenin yeni bir Soğuk Savaş istemeyeceğini de vurgulayan Kuleba, "Ancak Rusya'nın Ukrayna'da başarılı olsaydı bir NATO ülkesine saldırmaya cesaret edemeyeceğine inanmak da saflık olur. Bu nedenle Ukrayna'nın zaferi ve Avrupa'da adil barışın yeniden tesisi, Avrupa-Atlantik topluluğu için varoluşsal stratejik hedeflerdir" dedi.

Hibya Haber Ajansı