Eyyübiye Prof. Dr. Fuat Sezgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal, Mobilya, Kimya, Motor, Yiyecek İçecek, Moda tasarım ve Gıda Teknolojisi bölümü öğrencileri, Şanlıurfa merkez ve ilçelerdeki kurum ve okulların başta mobilya olmak üzere ihtiyaçlarını karşılayarak hem meslekî yeterlilik kazanıyor hem de para kazanıyor.
Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Bölümü öğrencileri kırık masa ve sıralardan şövale yapmaya başladı. İlk etapta Şanlıurfa İl Millî Eğitim Müdürlüğü fuaye alanındaki sergiler için 50 adet şövale yapan Prof. Dr. Fuat Sezgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nur Kalkan biz bu ay içerisinde İl Milli Eğitim Müdürümüz Asım Sultanoğlu’nun desteğiyle il ve ilçelerdeki bütün kırık masa ve sıraları alıp şövale yapmak istiyoruz. Bu şövaleleri PTT ile (PTT AVM) yaptığımız protokol ile başta şövale olmak üzere hazırladığımız diğer ürünleri gerek Şanlıurfa’da ve gerekse diğer illerimizde satışa sunacağız dedi. 
 İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu da okul heyetini kabullerinde Meslek liselerinin hem ara elaman hem de kurumların ihtiyacı olduğu ürünleri hazırlamada önemli bir eksiği gidermede büyük rol üstleniyor. Eyyübiye ilçemizde eğitim-öğretim faaliyeti veren Prof. Dr. Fuat Sezgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de şehirdeki kurum ve okullar için üretim yaparak, öğrencilerine mesleki yeterlilik kazandırıyor, dedi. Şanlıurfa’da bu okulun sanayide yetişmiş eleman ihtiyacına çözüm üretebilmek adına önemli olduğunu altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, `Meslek Lisesi Memleket Meselesi` sloganıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da güzel projelere imza atıldığını belirtti.