31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek olan yerel seçimde İstanbul için tekrar aday olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kampanyasını başlattı.

Özel'in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Siz Anayasa'nın bir maddesini yok sayarsanız, başkasının başka maddeleri tartışmaya açmayı kabullenirsiniz. Birileri çıkıyor ve Anayasa'mızın bir maddesi için 'yoktur' diyor. Sebebi kendi kini, kan davası.Anayasa'nın 153'üncü maddesi hepimize Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcı olduğunu söylerken, 5 kişi o sayfayı yırttı attı.

Bu insanların kendisine darbe girişiminde bulunduğunu iddia ediyor. Bu insanlar kendi meslek örgütlerinin temsilcileri olarak Taksim Dayanışmasında yer aldılar. Bu insanlar Gezi yaşanırken dönemin başbakanıyla görüşmek istediler, AK Parti'nin yöneticileriyle görüştüler. Gezi'de bir kişinin burnu kanamasın diye mücadele ettiler. AVM yapılmadıysa, AKM AKM olarak duruyorsa arkadaşlarımız sayesinde oldu.

Biz hep beraber bu güzel ülkenin başka kurucu değerlerine, Cumhuriyet'in temel niteliklerine, Anayasa'ya, kentlerimize hep birlikte sahip çıkıyoruz. Hepinizi 14 Ocak günü Ankara'da Cumhuriyetimize ve Anayasamıza sahip çıkma mitingimize bekliyoruz.

Biz geldiğimizde 'israf etmeyeceğiz, hortumları keseceğiz, hizmeti 16 milyona yayacağız' demiştik. Biz hizmeti tabana, İstanbul'a, 16 milyona yayıp bir takım çıkar çevrelerinin İstanbul'un kanını emmesine mani olduk. İstanbul'a yapılan hizmet bir önceki döneme göre dolar bazında yarı fiyatında iki katına çıkmış. Yani bu 4 katlık bir fark."

Hibya Haber Ajansı