Babacan, Anayasa’nın açık hükmünün ihlal edildiğini savunarak, “153. Madde, ‘Anayasa Mahkemesi kararları, yasama yürütme ve yargı organlarını, idari makamlarını ve gerçek ve tüzel kişileri bağlar’ diyor. Çok açık. Yani Anayasa Mahkemesi kararları, diğer tüm yargı organlarını bağlayan kararlardır. Ve bunun ihlali demek, açık bir anayasa ihlali. Şu an bunu dünyada hangi hukukçuya gösterirseniz gösterin aynı kanaate ulaşacaktır, aynı şeyleri söyleyecektir.” dedi.

Siyasi ortamın fazla gergin ve kutuplaştırıcı motivasyonla yürüdüğünü gördüklerini söyleyen Babacan, “Bu ülke artık gerile gerile gerile yoruldu. Her seçim bu ülkenin vatandaşlarını birbirine düşman etmek için adeta bir araç olarak kullanılıyor. Seçimi kazanmak isteyen bir grup vatandaşı diğer grupla adeta düşmanlaştırıyor.” ifadesini kullandı.

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin ortak değeridir”

Babacan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’nin ortak değeri olduğunu dile getirerek, “Dolayısıyla Atatürk'e saygısızlık hiçbir şekilde kabul edilemez. Önce onu bir ilke olarak şöyle bir kenarda her zaman tutmamız gerekiyor. Ama bunun hemen yanında da, böylesine bir önemli kriz, iki ülke arasında çıkabilecek önemli bir krizde, diplomasinin devreye girmemesini ben hayretle izledim.” diye konuştu.

“Gerçek enflasyon ancak hukukla, adaletle düşer”

Gerçek enflasyonun ancak hukuk ve adaletle düşebileceğini belirten Babacan, “Bir hukuk devleti olmakla, hukukun üstünlüğü ilkesini bu ülkede yaşatmakla düşer. Öncelikle şu anda ülkeyi yönetenler gerçekten enflasyonu düşürmek istiyorlarsa, Türkiye'nin gerçek anlamda bir hukuk devleti olduğunu bir ispat etmeleri lazım.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı