Akşener, İYİ Parti Bursa Belediye Başkan Adayını Selçuk Türkoğlu, Büyükorhan Belediye Başkan Adayını Sevim Alkış, Gemlik Belediye Başkan Adayını Ertuğrul Yavuz, Gürsu Belediye Başkan Adayını Levent Çelik, Harmancık Belediye Başkan Adayını Mehmet Aslan, İznik Belediye Başkan Adayını Mustafa Küçük, Osmangazi Belediye Başkan Adayını Orkun Özeller, Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayını İsa Söğüt olarak ilan etti.

Meral Akşener, Cumhurbaşkanının vatandaşlar tarafından seçilmesinin sebep olduğu yetki karmaşasının Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçişe giden yolu açtığını ifade etti. Bu sisteme geçilmemesi için referandum sürecinde henüz İYİ Parti kurulmamışken çalışmaya başladıklarını, ancak referandum sonucunda ‘evet’ çıktığını hatırlattı. İYİ Parti’nin kurulduktan sonra bu sistemi değiştirmek için mecburen bir ittifak sistemine dahil olmak zorunda kaldığını belirterek “Bu sisteme karşı çıkanlar, bu sistemin yanında olanlar arasında da bir kutuplaşma yaşandı ve bu kutuplaşmada biz mecburen, mecburiyetten ‘bu sistemi değiştirebilir miyiz’ diyerek iki tane ittifak modelinin birinde, Millet İttifakı'nda yer aldık. Ama asıl mesele, sokakta anlatacağımız şey; biz elimizden geleni büyük bir samimiyet içinde yaptık.” dedi.

Akşener konuşmasına; “Bakın emekli maaşlarının en düşüğünün bir noktaya gelmesinin sebebi bizleriz, öğrendiğimiz konularda. Şimdi esnaf bu durumda, emekliler bu durumda, ev kadınları bu durumda; KYK yurdu bulup, o şansa erişmiş ama içinden böcek çıkan yemekleri yemek zorunda kalan gençler bu durumda… Daha vahim bir şey söyleyeyim; KYK yurdu çıkmadığı için kayıt yaptıramayıp okullarını bırakan gençlerin halini görseniz kahrolursunuz, onlar bu durumda. Şiddete uğrayan kadınların derdini çözecek bir dilin olmadığı bir noktada o kadınlar bu durumda. Tarlalarını ekmekten vazgeçenlerin durumu ortada. Yandaşlara verilen paralar buradayken tarımla meşgul olan insanlara verilecek olan desteğin anayasanın öngördüğü şartların çok altında olduğu ortada.” sözleriyle devam etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidar ve ana muhalefet arasındaki düşmanlığın iki tarafında işine geldiğini ancak bunu bozmaya cesaret edenin İYİ Parti olduğunu vurgulayarak; “Hukukun, adaletin, gençlerin derdinin konuşulmadığı bir seçim döneminin; Bursa'nın, şehrin ihtiyaçlarının konuşulmadığı bir seçim döneminin ya Bursa’ya ne faydası var? Dün Sayın Özgür Özel bir konuşma yaptı çok enteresan. Çok saygı duyarım herkese ama dedi ki ‘AK Parti'nin karşısında en güçlü adaya oy verin.’ Ben de buradan diyorum ki ‘Evet, üçüncü yolun en güçlüsü biziz.’ İnşallah Bursa’da Cumhuriyet Halk Partisi'ne gıcık olan da, AK Parti'ye gıcık olan da Selçuk Türkoğlu’nu destekleyecek. Niye? Çünkü Bursa’yı konuşacak, çünkü dün sendika başkanıyken ne yaptığı ortada. Nasıl eziyet görüp, nasıl iftiraya uğrayıp, nasıl dimdik ayakta kaldığı ortada. İki yumruğa tekrar sıkıştırılıyor. AK Parti düşmanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi düşmanlığı iki alanın da çok işine geliyor. Bunu bozmaya kalkışan kim? Bunu bozmak üzere cesaret eden kim? Biziz. Onun için orası da taşlıyor, burası da taşlıyor. Ama ben size söyleyeyim korkunun ecele faydası yoktur” şeklinde konuştu.

Akşener, vatandaşların İYİ Belediyecilik anlayışıyla tanışmasının ardından 2028 seçimlerinde Cumhurbaşkanı olarak da İYİ Parti’nin adayının seçileceğini vurgulayarak; “Tek başımıza giriyoruz, kimseye hakaret etmeden, kimseyle el sıkışmadan. AK Parti’ye oy veren seçmen de başımızın üstünde, Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy veren seçmen de başımızın üstünde. Ve biz o 2 partiye de, diğerlerine oy verenlerin tamamının oylarına talibiz. İnşallah Selçuk alacak. ” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Hibya Haber Ajansı