Hazar Savunma Havacılık Uzay Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Teoman YILDIRIM şirket ile uluslararası müşterileri arasında kurşun geçirmez yelek ihracatına yönelik toplam bedeli 75 milyon dolar tutarında savunma sanayii alanında farklı ülkeler ile yurt dışı satış sözleşmesi imzalandığı bildirildi.

Hazar Savunma Havacılık Uzay Sanayii Başkanı Teoman Yıldırım, "Şu anda balistik başlık olarak Türkiye'de üretim yapan tek firma olan şirket uluslararası anlaşma ile kurşun geçirmez yelek sektörüne öncülük ediyor.

YILDIRIM savunma sanayiinde ‘’ şirket olarak ‘’ büyümeye devam ediyoruz. En büyük müşterilerin NATO olduğunu ifade eden Teoman YILDIRIM kurşun geçirmez yelek sektöründe kapasitelerinin sürekli artığını ifade etti.

Başkan YILDIRIM Türkiye, sanayi alanında emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Bir yeni dev anlaşma imza atan taraf olarak yerli ve milli üretime katkıda bulunmalarından dolayı memnun olduklarını ifade etti. Türk savunma sanayisinin önemli firmalarından olan HAZAR SAVUUNMA HAVACILIK UZAY SANAYİİ Yönetim Kurulu Başkanı Teoman YILDIRIM Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi içerisinde yer aldıklarını ve bu alanda uluslararası firmalar ile rekabet gücüne sahip yerli tek firma olduklarını dile getirdi.

Yıldırım, "Türkiye'nin en büyük balistik kurşun geçirmez yelek AR-GE tesisi fabrikasının 2024 yılı Mart ayında 50 milyon dolarlık yatırım ile kurulacağını ifade etti.

Başkan YILDIRIM Savunma sanayii nitelikli insan kaynağı bulmakta zorlanan bir sektör olmadığını nitelikli insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla eğitim sistemine örnek kurumlar kurulmasına öncelik ettiklerini dile getrdi. Hazar Savunma Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Teoman YILDIRIM Dünya standartlarında verilen mesleki ve teknik eğitimle öğrencilere savunma sanayiinde istihdam ve parlak bir kariyer fırsatı sunuluyor.

Başkan Teoman YILDIRIM Hazar Savunma Havacılık Uzay Sanayi firması olarak  şirketin, yüzde 75'ten fazlası lisans, yüksek lisans ve doktora diplomasına sahip çalışanlardan oluşan uzman bir mühendislik firması olduğunu söyledi.

Şirket olarak AR-GE'ye ciddi yatırım yaptıklarını ifade eden YILDRIM, şöyle konuştu;

Yatırım yerlerini seçerken altyapıların uygun olmasına dikkat edeceklerini aktaran Yıldırım, "Mart 2024'te mühendislik çalışmalarına başlayacağız. Bir kısmı açıp faaliyete geçireceğiz, peyderpey üzerine koya koya tesislerin kapasitesini arttıracağız. Yol gösterici bir Türkiye için yüksek kabiliyetli sanayi altyapısını güçlendirmeyi, tasarım ve geliştirme faaliyetlerini desteklemeyi, yerli ve milli üretimde öncü olmayı sürdürerek Türk savunma sanayisini, ülkenin küresel güç vizyonu doğrultusunda inşa etmeye devam edeceğız. Yerli ve milli üretimde öncü olmayı sürdürerek Türk savunma sanayisini, ülkenin küresel güç vizyonu doğrultusunda inşa etmeye devam edeceğiz. 150 milyon dolar yatırım yapılacak olan yeni Ar-Ge merkezleri Türkiye'ye önemli kazanımlar getiren, savunma sanayisinin göz bebeği haline gelecektir" dedi. Bu alanda bir çok kurum ile protokol anlaşmaları yaptıklarını ifade eden YILDIRIM sektör ihtiyaçlarına ve dinamizmine uygun, etkinlik ve verimlilik esasına dayanan deneyimleri de dikkate alan bir yönetim ve işleyiş modeliyle istihdamı desteklerini ifade etti.

Başkan YILDIRIM bünyemizde 4000 personel bulunmakta her geçen gün bu istihdamın artmasını hedefliyoruz.

Başkan Teoman YILDIRIM Savunma sanayii bütünsel olarak sanayileşmenin ve kalkınmanın önemli bir parçasıdır. Bu kapsamda silahlı kuvvetlerin ve güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarını sürekli gelişim anlayışıyla azami ölçüde milli teknolojiler ve yerli imkânlarla karşılamak önemlidir. Sürdürülebilir savunma sanayi için de savunma ihracatını artırmak ve savunma sanayii ekosistemini güçlendirmek için modern teknolojilerle desteklenen istihdamın yaratılması ve desteklenmesi gerekmektedir. Teknolojideki hızlı değişim, diğer endüstrilerde olduğu gibi savunma sanayiinde de kapsamlı bir değişimi beraberinde getirmektedir. Silahlı Kuvvetlerin bünyesine dahil olan son teknoloji ürünü sistem, silah ve araçlar sadece savaşma şeklini değil savaş hukukunu, sektördeki eğitim şeklini, organizasyon yapısını, görev içeriklerini ve savunma sanayiinin tüm boyutlarını etkilemektedir. Savunma sanayiinde nitelikli işgücünün artırılması adına bünyelerinde 4000 kişinin istihdam edildiğini ve bu sayının gidererek artırılmasının temel hedefleri olduğunu ifade etti.

Başkan YILDIRIM Türkiye Artık Savunma Sanayinde KÜRESEL AKTÖR

Kamu ve özel sektörü ile Türkiye; kara, deniz ve hava araçları, uzay sistemleri, ağır ve hafif silahlar, radar ve elektronik harp sistemleri vb. alanlarda ürettiği yüzlerce ürünü ile savunma sanayiinde artık dünyada adından söz ettiriyor.

Hazar Savunma Havacılık Uzay Sanayi Başkanı Yıldırım: Kendi savaş gemisini yapan 10 ülkeden biri

BAŞKAN Teoman YILDIRIM kendi savaş gemisini yapan dünyadaki 10 ülkeden biri olan Türkiye, ürettiği gemilerde kullanılan silah sistemlerinden radarlara, bilgi sistemlerinden elektronik harbe kadar birçok teknolojiyi de kendisi geliştiriyor. Sektör, silahlı insansız deniz, hava ve kara araçlarında yeni ürünlerle kapasitesini sürekli artırıyor; tasarımdan geliştirmeye, inovasyondan seri üretime kadar her konuda farklı bir ivme yakalamış durumda olduğunu ifade etti.

Hibya Haber Ajansı