The Guardian'ın haberine göre, Tesla'nın Çin'de şimdiye kadar yaptığı en büyük geri çağırma, ülkede sattığı otomobillerin çoğunu etkiliyor.

Çin'in piyasa düzenlemelerinden sorumlu devlet yönetim birimi, geri çağırma işlemini Cuma günü duyurdu. Kurumun açıklamasında, Pekin ve Şangay'daki Tesla'nın sorunları gidermek için uzaktan güncelleme sistemlerini kullanacağını, bu nedenle araç sahiplerinin Tesla servis merkezlerini ziyaret etmelerine gerek kalmayacağı belirtildi.

Tesla, Aralık ayında da, ABD'de sürücüleri izleme sistemini iyileştirmek için 2 milyondan fazla elektrikli aracını geri çağırmıştı.

Otomatik direksiyon desteği işleviyle ilgili sorunlar nedeniyle Çin'de yapılan geri çağırma 1.6 milyon ithal Tesla Model S, Model X, Model 3 ve Model Y için geçerli olacak. Bildirimde, otomatik direksiyon işlevi devreye girdiğinde, sürücülerin kombine sürüş işlevini yanlış kullanabileceği ve kaza riskini artırabileceği belirtildi.

Güncellemeler, otomatik pilot sistemini kullanan sürücülerin yola daha fazla dikkat etmelerini sağlamayı amaçlıyor. Tesla tarafından ABD hükümetine sunulan belgelerde, çevrimiçi yazılım değişikliğinin sürücülere ellerini direksiyonda tutmaları için uyarıları artıracağı belirtildi.

Tesla için önemli bir pazar ve üretim merkezi olan Çin'de, şirketin CEO'su Elon Musk, ABD-Çin ilişkileri bozulsa dahi, Çinli yetkililerle yakın ilişkiler kurdu. Tesla 2019 yılında Şangay'da Çin, Avrupa ve diğer denizaşırı pazarlar için otomobil montajı yapan bir elektrikli araç fabrikası kurdu.

Tesla, gelişen Çin elektrikli araç pazarında iki numaralı satıcı konumunda bulunuyor. Pazar lideri konumuna, kısa süre önce ABD'li rakibini geride bırakan Çinli otomobil şirketi BYD yükseldi.

Hibya Haber Ajansı