DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, “Kutuplaştırıcı dilin ve ötekileştirici söylemlerin etkisinde kalan ülkemiz, her gün yeni sorunlara ve çok geride bırakması gereken olaylara şahitlik etmektedir. ‘Farklılıklarımız, zenginliğimizdir.’ ilkesi, karar mercileri tarafından yeterince özümsenmediği ve işlenmediği için halk nezdinde olması gerektiği kadar benimsenmediği görülmektedir.” dedi.

“Ortak değerler ve ülküler yerini etnik kökene, mezhebi ayrımcılığa ve cinsel farklılıklara bırakmıştır”

“Ortak değerler ve ülküler yerini etnik kökene, mezhebi ayrımcılığa ve cinsel farklılıklara bırakmaktadır.” diyen Avşar, “Kamuoyunda geniş yankı uyandırdığı üzere Koç Üniversitesinde tasvip etmediğimiz bir olay yaşanmıştır.” İfadelerini kullandı.

Önergede olayın meydana gelişi hakkında bilgi veren Avşar, ” İddia edildiği ve ses kayıtlarında anlaşıldığı üzere, Koç Üniversitesinde TÜBİTAK birincisi F.B. isimli genç, “Kürt Alevi” olduğu için aynı odada kaldığı 2 öğrenci tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğramıştır. F.B. ile aynı odada kalan Hasan Ege K. ve Arda D. aralarında süren tartışma nedeniyle F.B.’nin odayı terk etmesi için baskı ve şiddet uygulanmıştır. 15 Kasım 2023 gecesi yaşanan olayda Hasan Ege K. tarafından kemerle dövülmüş, yüzüne sıcak ütü bastırılmaya çalışılmış ve şiddetli saldırıya uğramıştır. Arda D. ise F.B.’yi neşter benzeri kesici bir aletle yüzünden ve karnından yaralamış ve yumrukla vurmaya devam etmiştir. Olay sonrası ambulansla hastaneye kaldırılmış ve olay mahkemeye intikal etmiştir.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı