Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Develiler Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliği ile düzenlenen Aşık Seyrani Türkü Dinletisi’ne eşi Dr. Necmiye Hanım ile birlikte katıldı.

Programa, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar Kayseri Develililer Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Arslan ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Başkan Büyükkılıç, Kayseri’de gerek şehrin merkezi, gerekse çevre ilçeleri ihya ve imar etme yönünde gayret gösterdiklerini ifade ederek, Kayseri’nin yaşanılabilir, güvenli bir liman olduğunu dile getirdi. Develi’nin  hem hayırseverliği ile hem kültürel etkinlikleriyle ayrı bir yeri olduğunu kaydeden Başkan Büyükkılıç, şöyle konuştu:

“Sizlere layık olma yolunda Kayseri’mizde sizleri temsil etmeye gerek şehrimizin merkezi, gerekse çevre ilçelerimizi ihya ve imar etme yönünde gayret gösteriyoruz. Ömrümüzü hakikaten, Kayseri’mize, ilçelerimize harcamış bir nesiliz. Hep hizmetkar olma anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kayseri’miz yaşanılabilir, güvenli bir liman. Huzur şehri  olma yolunda irade gösterirken özellikle Develimiz, hem hayırseverliği ile hem kültürel etkinlikleriyle gönlümüzde ayrı bir yeri vardır. Bizler de buralara katkı sağlamak yolunda özel gayret gösteriyoruz. Hasbi olarak, Allah rızası için “insanların hayırlısı insanlara hizmet edendir” mantığı içerisinde inşallah bundan sonra ki süreçte de Allah nasip ederse yine uyum kültürü içerisinde daha güzel hizmetleri yapmayı Mevla’m lütfetsin diye dua ve temenni de bulunuyorum. Seyrani denilince akan sular durur. Çocukluğumuzdan beri duyduğumuz halk şairi, hak şairi. Gerçekleri her zaman savunan ve söylemesini bilen bu konuda eğilmeyen, bükülmeyen. Hicvederken her zaman insanları da güzel yollara sevk eden bir Seyrani’nin nesli olmak,  hemşehrisi olmak, hepimiz için bir gurur vesilesidir. O açıdan kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Develi denilince akla ay yıldızlı Türk Bayrağı’na, vatanına, milletine, sahip çıkan, haksızın yanında yer almayan anlayışı savunmuştur. Kurtuluş Savaşı mücadelesinde , geçmiş tarihlerdeki dönemleri incelendiğinde adeta hepimizin gururu olmuştur. Sizler iyi ki varsınız diyorum. Sizler bizim gururumuzsunuz diyorum. Bizlerde sizlere layık olmaya çalışıyoruz”

Hibya Haber Ajansı