Babacan, Avrupa Birliği ile ilgili desteğin Türkiye’de yüzde 50’inin üzerine çıktığını belirterek, “Ve o gün bugündür yüzde 50'nin altına düştüğü ile ilgili ben herhangi bir araştırma görmedim. Dolayısıyla bu Avrupa Birliği standartları hedefi Türkiye için önemli bir hedef.” dedi.

“Yoksulluk çeşitleri arttı”

Gelinen noktada yoksulluk çeşitlerinin arttığını söyleyen Babacan, “Barınma yoksulluğu diyoruz. Enerji yoksulluğu, öğrenci yoksulluğu, çocuk yoksulluğu… Bir zamanlar sıfırladığımız mutlak yoksulluk, aşırı yoksulluk var biliyorsunuz hani o Dünya Bankası'nın sınıflandırmasında, bir zamanlar Türkiye'de bu sıfırlanmıştı. Yoktu, çıkmıyordu yani istatistiklerde aşırı yoksul; şimdi tekrar çıkıyor. Bakıyorsunuz yine aşırı yoksul bir toplum kesimi oluştu memlekette.” ifadelerini kullandı.

“Gideri azaltma yönünde hiçbir şey yok, sadece sürekli vergi artışı”

Babacan, şimdiye kadar maliye politikasında sıkılaştırmada tasarruf adına harcama azaltıcı hiçbir şey görmediklerini savunarak, “Sıkılaştırmanın çünkü iki yöntemi vardır: Vergi artırma, bir de gideri azaltma. Şimdi gideri azaltma yönünde hiçbir şey yok. Sadece sürekli vergi artışı, yedi aydır her türlü vergi defalarca artırıldı. Yılbaşında tekrar tekrar artırıldı.” diye konuştu.

“Yerel seçimlerde 50+1 mecburiyeti yok”

Yerel seçimlerde 50+1 mecburiyetinin olmadığını hatırlatan Babacan, “Yani yerel seçimlerde işte birinci sırada olduğunuz zaman seçimi kazanıyorsunuz. Dolayısıyla yerel seçimlerde iş birliği ihtiyacı genel seçimlere göre daha az. Bir de adaylar çok önemli. Eğer doğru adaylar doğru yerde iyi bir çalışma yaparsanız kendi başınıza belediye başkanlığını kazanabiliyorsunuz da.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı