Holding Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Yıldırım, yakında faaliyete girecek yeni otellerinin savunma sanayi sektörü firmaları başta olmak üzere bürokrasi, siyaset ve iş dünyasının Bursa’da ilgi odağı olacağı bir yatırımı içerdiğini ifade etti.

Yıldırım, yeni otel projesinin Türkiye için önemli bir yatırım olduğunu dile getirerek, Hotel Mingo markası adı altında Bursa’nın en işlek ulaşım merkezinde açılacak otelin hizmet yelpazesinin çok geniş bir ağı içerdiğini söyledi.

Türkiye’deki büyüme hakkındaki heyecan ve mutluluğundan bahseden Yıldırım, Türkiye’nin ciddi bir büyüme fırsatı sunan, son derce dinamik bir pazar olduğunu, Bursa’nın da bu pazar içerisinde önemli bir ilk durumunda olduğunu belirtti.

Yıldırım ayrıca Hotel Mingo Sapanca Bungalov Otel projesini hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Oteli de içeren yeni anlaşmalarının, ülke genelinde markalara gösterilen talebin bir göstergesi niteliğinde olduğunu kaydeden Yıldırım, uzun yıllardır gururla Türkiye’de faaliyet gösteren şirketleri ile istihdam ve ekonomiye değer katan şirketler arasında yer aldıklarını söyledi.

Başkan Yıldırım, Hotel Mingo markası olarak, seyahat edenlerin ihtiyaçlarına daha geniş kapsamlı bir şekilde yanıt vermelerini sağlayacak büyüme süreçlerine bu yeni adımın da değerli iş ortaklarıyla birlikte çalışacak olmaktan heyecan duyduklarını aktardı.

Dünyanın dört bir yanından gelen yolcuları, 78 misafir odası ve süitinde ağırlayacak olan otelin, bünyesinde restoran, lobi, bar ve teras kafesiyle üst düzey bir yeme içme deneyimi sunacağına dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

“Otel ayrıca executive lounge, kapalı havuz, spa ve fitness tesisi gibi diğer imkanlarıyla gerek uçuşunu bekleyen gerek daha uzun süre konaklayan yolculara rahatlayıp dinlenebilecekleri bir ortam yaratacak. Önemli toplantılar ve etkinlikler için ideal bir ortam sunacak olan otelde, iş seyahatlerindeki kişiler için 45 metrekarelik bir toplantı odası da dahil olmak üzere toplam 770 metrekarelik toplantı alanı bulunuyor. Ayrıca otelde canlı müzik ve üç faklı restoran bulunuyor.

Yıldırım, ülke için son derece önemli olan turizm sektörünün dünyayla rekabet edebilmesinin yolunun iyi hizmet vermekten geçtiğini vurgulayarak, sektörün eleman sorunun çözecek adımların acilen atılması gerektiğine değindi.

Otel malzemelerinde markalar tercih sebebimiz

Yıldırım, Hotel Mingo projesinde rekabet ortamı ve kaliteyi sağlamak adına mobilya başta olmak üzere tüm otel malzemelerinde marka değeri yüksek firmaları tercih ettiklerini, otelin en kısa sürede Bursa ve Sapanca’da faaliyete başlayacağını ifade etti.

Yeni otel yatırımı için harcanacak toplam maliyet 230 milyon TL

Otelin işletme aşamasında Bursa’da 120 kişi ve Sapanca’da 75 kişiyi istihdam edeceğini belirten Yıldırım, iki ayrı proje için 230 milyon TL maliyet olduğunu söyledi.

Yıldırım, Bursa projesinde 75 oda ve 190 yatak yer alacağını, Sapanca Bungalov Otel projesinin ise 120 evden oluşacağını belirtti.

Hibya Haber Ajansı