Bakan Bak'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Sarıkamış Harekatı’nı anma törenlerindeyiz. Buraya uzaktan yakından çevre illerden gelen vatandaşlarımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Hep beraber yürüdük. Askerlerimizle yürüdük işte bu askerlerle bu vatanla bu milletle gurur duyuyoruz. Yine kurtuluş savaşında destan yazan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına efsanevi komutanlar Fevzi Çakmak Paşa’ya, Kazım Karabekir’e burada şehit düşenlere selam olsun. Onları asla unutmayacağız.

Görev yaptığımız sürede milletvekiliyken NATO Parlamenter a görev yaptım. NATO ile ilgili toplantılarda askeri brifing verilirken komutanlar şunu ifade ediyordu. Savaştığınız zaman Türk askeri gibi savaşacaksınız. İşte böyle bir orduya sahibiz. Sarıkamış’ta hüzün var ama gurur var ruh var heyecan var vatan var millet var bayrak var. İşte bununla gurur duyuyoruz. Terör örgütleri her ne yaparsanız yapın bu millete asla diz çöktüremezsiniz.

Biz gençlerimize bilimi teknolojiyi anlatıyoruz. Savunma sanayiinde devasa yatımlar yapıyoruz. Anadolu gemisi orada, SİHAlar orada, Altay tankı orada, büyüyen savunma sanayi orada bu coğrafyada güçlü Türk ordusu burada.

Yolun sonuna kadar Türkiye Cumhuriyeti diyoruz. Ülkemizle gurur duyuyoruz."

Hibya Haber Ajansı