İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, küçük ölçekli balıkçılara sezon öncesi boya ve macun dağıtılırken, balıkçı kooperatiflerine yaprak buz makineleri verilerek girdi maliyetleri azaltıldı.

Geçen ay İzmir Körfezi’nde yaşanan deniz taşması nedeniyle teknelerin battığı, balık ağlarının, iskelelerin ve balıkçı barınakları ile idari binaların hasar gördüğü tespit edilen kooperatiflere ise 100’er bin TL destek verildi. 

Destekler sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentteki balıkçıların son durumu hakkında bilgi almak için Mavişehir’deki S.S. Şemikler Yalı, Örnekköy, Demirköprü, Emek, İmbatlı ve Bahariye Mahalleleri Su Ürünleri Kooperatifi’ni ziyaret etti. 

Ziyaretin ardından konuşan Başkan Tunç Soyer, “Kıyı balıkçılığı ve küçük balıkçılık, İzmir’in en önemli sektörlerinden aslında. Ama hak ettiği değeri görmüyor. O nedenle bizim bu küçük balıkçılarımıza sahip çıkma gibi bir irademiz var. En başından beri de bu iradeyle hareket etmeye gayret ettik. Bundan sonrasıyla ilgili daha büyük heyecanlarımız var" diye konuştu.

Vatandaşların uygun fiyatlı balık tüketebilmesi için planlanan Halk Balık projesi hakkında konuşan Başkan Soyer, “İzmirliyi ‘Halk Balık’ ile buluşturacağız. İzmirlinin ucuz balık yemesini sağlayacağız. İlk tedarikçimiz de kooperatifimiz olacak. Kooperatifimiz ve üyeleriyle iftihar ediyoruz. Zor koşullar altında ekmeklerini çıkaracak bir mücadele içindeler. Hayat pahalılığı arttıkça sıkıntıları da artıyor. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak sonuna kadar yanlarında olmaya devam edeceğiz.” dedi. 

Hibya Haber Ajansı