Çok daha ciddi bir Enflasyon ve hayat pahalılığı ile karşıkarşıyayız.

Bugüne kadar ülkenin maddi ve manevi gelişmesimi için çalışmış, istihdam yaratmış, emek harcamış, vergisini ödemiş, alın teri dökmüş emeklilegimiz hayatlarının son dönemlerini hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı altında ezilerek geçiriyor.

Emekli aylıklarında ciddi bir düzenleme yapılması gerekiyor.

2006 yılında Emekli olanlar için intibak yasası düzenlenmeli , tüm emeklilere ayrım yapılmadan aile yardımı sağlanmalıdır.

Daha önce kamu ve emekli memurlara verilen 8 bin 77 liralık aylık SSK, BAĞKUR ve tarım emeklilerine de verilmelidir.

Fatura ve vergi iadesi yerine yüzde 10' luk rakamın, en az yüzde 20' lere çıkarılmasını ve her yıl Enflasyon miktarı kadar yükseltilmesini istiyorlar.

Yılık bayram ikramiyelerinin de enflasyon verilerine göre artırılmasını talep ediyorlar.

Tüm Emekli aylıklarında en az yüzde 50 artış sağlanmasını ve TOKİ tarafından uygun fiyatlarla konut projelerinin hayata geçirilmesini talep ediyorlar.

Emeklilik döneminde ki vatandaşların refah seviyelerinin yükseltilmesi ve ekonomik olarak güvence altına alınmaları, toplumun genel refahına de olumlu katkılarda bulunacaktır.

Emekliler aldığı çok düşük maaşlarla değil yoksulluk, doğrudan doğruya açlıkla mücadele ediyorlar.

Yıllarca çalışmış, alın teri dökmüş ülkesine hizmet etmiş insanlarımız korkunç bir sefaletle baş başa bırakılmış ' Ne haliniz varsa görün ' denilmiş haldeler.

Emekliye değil ev, araba, tatil, mezar yeri almak bile luküs olmuş.

Mustafa Kemal Atatürk " Bir Milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, O milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır.

Geçmişte çok güçlüyken bütün gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur." demiştir.

Mustafa Polat Şanlıurfa Demokrat parti il başkanı