NASA'nın insanları Ay'a götürmeye ve sürdürülebilir uzun vadeli Ay görevleri oluşturmaya odaklanan Artemis misyonunun bir parçası olarak bilinen Ay Geçidi İstasyonu (Lunar Gateway Station) Projesi'nin, astronot sağlığını ve görev hedeflerini desteklemede, uzun süreli kalışları mümkün kılmada, Ay yüzeyi ile gelişmiş iletişimi sağlamada ve güneş ve kozmik radyasyon üzerine çalışmaları kolaylaştırmada önemli bir rol oynaması bekleniyor.

BAE'nin katıldığı "Lunar Gateway Station" Projesi'nde Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Kanada ve Avrupa Birliği de bulunuyor.

BAE Başkanı Şeyh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, "BAE'nin bu uluslararası projeye katılımı, bilginin ilerlemesine ve insanlığın gelişmesine katkıda bulunan dünya ile ortaklıkları teşvik etme kararlılığımızı yansıtmaktadır" dedi.

BAE'nin uzay hedeflerine katkıda bulunan ulusal kurumlar ve ekiplerle gurur duyduğunu ifade eden Nahyan, liderliğin sürdürülebilir kalkınmayı teşvik eden uluslararası misyonlara yönelik sürekli desteğini yineledi.

BAE Başkan Yardımcısı ve Başbakanı ve Dubai Hükümdarı Şeyh Muhammed bin Raşid El Maktum da, BAE'nin uzay sektöründeki uzun soluklu yolculuğunun, "zorlu bilimsel görevlere liderlik" edebilecek yüksek nitelikli profesyonellerin desteğinde sürdürüldüğünü vurguladı.

Gelecekteki Emirlik projeleri için sınırsız hırsını dile getiren El Maktum, insanlığın Ay'a dönüşünü, Ay yüzeyine inişini ve gelecekteki Mars görevleri için bir üs kurulmasını içeren önemli misyon olduğunu vurguladı.

Hibya Haber Ajansı