Ankara Büyükşehir Belediyesi, 60 yaş üzeri ihtiyaç sahibi Başkentlilerin sağlıklı ve aktif bir yaşam süreci geçirebilmeleri, sosyal hayata katılımlarını artırmaları için ev hizmetlerinden sosyal aktivitelere kadar birçok alanda hizmet vermeyi sürdürüyor.

İnsan odaklı projelerle 7’den 70’e vatandaşların temel ihtiyaçlarını önceleyen büyükşehir belediyesi, 60 yaş üstü vatandaşların mevcut durumları sosyal hizmet uzmanlarınca tespit edildikten sonra ihtiyaç duydukları hizmetleri en hızlı şekilde yönlendiriyor ve yaşlıları ev ortamlarında destekleyerek yaşamlarını kolaylaştırmayı hedefliyor. Düzenlenen sosyo-kültürel aktiviteler ile de günlük yaşama aktif katılımları ve yaşam kalitelerinin arttırılması amaçlanıyor.

Başkentliler için pek çok örnek uygulamaya imza atan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Yaşlılara Hizmet Merkezi 2019 yılından beri, 9 bin 76 haneye ev temizliği, 3 bin 455 haneye bakım ve onarım, 9 bin 262 haneye psiko-sosyal destek, 6 bin 816 haneye sağlık, 3 bin 480 haneye berber hizmeti verirken 670 bin 338 haneye de günlük sıcak yemek desteği sağladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Başkentlilerin ibadetlerini gerçekleştirdiği cami ve cemevlerinde de temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, 2019-2023 yılları arasında toplamda 2 bin 480 cami ve cemevinin temizliğini gerçekleştirdi.

2023 yılının son üç gününde ise Çubuk, Elmadağ, Mamak ve Gölbaşı ilçelerinde ikamet eden 60 yaş üstü 180 vatandaşın evi ile talepte bulunan 60 ibadethanede üç günlük yoğun temizlik programı hizmeti verildi.

Hibya Haber Ajansı