Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür ve Sanat’ta düzenlenen programda konuşan Başkan Altay, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın, “Bir başkent her zaman başkenttir.” sözüne ve “Konya’nın her zaman söyleyecek sözü vardır.” sözüne vurgu yaparak konuşmasına başladı.

Başkan Altay, “Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı'nı bir yıl boyunca yürütüyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bununla birlikte Moğolistan’dan Bosna-Hersek’e kadar 30 ülkeden bin 200’e yakın üyenin bulunduğu, merkezi İstanbul’da bulunan Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı'nı yürütüyoruz. Buradan yola çıkarak ‘Konya Modeli Belediyecilik’ anlayışını hem literatüre kazandırmak hem Türkiye’de, bölge coğrafyamızda ve dünyadaki belediyelere örnek olmak için çaba sarf ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tek başıma benim başarmam mümkün değil, arkamda sırtımı yasladığım kocaman bir ordu var.” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ’nin 10 bin çalışanıyla 42 bin kilometrekarelik alanda takdire şayan hizmetler ürettiğini vurgulayan Başkan Altay şöyle devam etti:

“Hizmetlerimiz sadece Konya’yla sınırlı değil. Geçtiğimiz yılın en acı felaketi olan 6 Şubat depremlerinde Hatay’da yaptıklarımız taraflı-tarafsız herkes tarafından takdir edildi. Oradaki arkadaşlarımızla beraber geçirdiğimiz sürede gördük ki kurum aidiyeti, çalışma ahlakı, insan kaynağı her şeyden çok daha önemli. Konya’nın da topyekün olarak orada bulunmasıyla birlikte yaptıklarımız her yerde karşımıza çıkan, takdir edilen bir işe dönüştü. Biz bunu takdir edilmek için yapmadık. Hem görevimiz gereği hem de Allah rızası için insanlara yardım etmek için yaptık.” 

Belediyecilik yapmanın öneminden bahseden Başkan Altay, “Hem çocuklarımıza helal rızık götürüyoruz hem de bu dünyamıza ve öbür dünyamıza ait kazanımlar elde ediyoruz. Bir canlıyı kurtarmak, birine yardım etmek bütün bu sisteme dahil olmak Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı tüm hayırlı işlere ortak olmak anlamına geliyor. Bence bütün çalışmalarınızın merkezine bunu koymanız lazım. Ayrıca bizim varlığımızın tek bir sebebi var arkadaşlar; bu şehrin nüfusu 2 milyon 300 bin olmasa, 31 ilçesi olmasa buradaki personele de ihtiyacımız olmayacaktır. Dolayısıyla veli nimetinizin vatandaşlar olduğunu asla unutmayın. Zor zamanlar olacak ama biz her zaman nezaketi, zarafeti ve üzerinde taşıdığımız üniformanın hakkını mutlaka vermek zorundayız. Biz hiçbir zaman Konya Büyükşehir Belediyesi çalışanı olduğumuzu unutmayacağız.” ifadelerini kullandı.

“Bu şehir Hz. Mevlana’nın şehri. Dolaştığınız sokaklarda Hz. Mevlana’nın, Sadreddin Konevi’nin, Sultan Alaaddin’in, Sultan Kılıçarslan’ın ayak izleri var.” diyen Başkan Altay, “Onlarla aynı mekanlarda bulunuyorsunuz. Dolayısıyla onlara layık olmak gibi de bir sorumluluğumuz var. Onlara saygı göstermek gibi de bir sorumluluğumuz var.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 

Hibya Haber Ajansı