2024 Bahar Bayramı için Çin'in ulaşım planı hazırlandı. 26 Ocak'ta başlayacak olan Bahar Bayramı trafiği, 5 Mart'a kadar 40 gün sürecek. Çin Sivil Havacılık İdaresi'nin bugünkü basın toplantısında verilen bilgilere göre, bu süre zarfında ülke genelinde toplamda 80 milyon yolcunun sivil havacılık yoluyla taşınması bekleniyor, günlük ortalama yolcu sayısının ise 2 milyon olması öngörülüyor. Bu, rekor bir seviye olarak kabul ediliyor.

Yurt içi seyahatlerde uçuş rotaları, özellikle Beijing-Tianjin-Hebei bölgesi, Yangtze Deltası, Guangdong-Hong Kong-Macao Büyük Körfez Bölgesi ve Chengdu-Chongqing şehirleri arasında yoğunlaşacak. Ayrıca, Hainan eyaletindeki turistik şehirler Sanya ve Haikou ile birlikte, Çin'in kuzeydoğu bölgesi ve Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'ndeki buz ve kar turizmi popüler şehirlere olan yolcu sayısında büyük artış bekleniyor.

Yurt dışı seyahatlerde ise Bahar Bayramı döneminde kısa süreli yoğun bir sezonun yaşanması bekleniyor. Japonya, Güney Kore ve Güneydoğu Asya ülkeleri dahil, Çin'in komşu ülkeleri, Çinliler için popüler seyahat destinasyonları olacak.

Ülke genelindeki havalimanlarında, Bahar Bayramı trafiği süresince günde ortalama 16 bin 500 uçuş yapılması öngörülüyor.

Hibya Haber Ajansı