Karaköprü Belediyesi müze kent olma yolunda ilçeye yeni müzeler kazandırmaya devam ediyor. Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin girişimleriyle ilçeye kazandırılan müzeler arasında olan Sinema Müzesi ve Basın Müzesinin açılışı 10 Ocak Salı günü gerçekleştirilerek vatandaşların hizmetine sunulacak.

 

 

 

Şanlıurfa’da bir ilk olarak kazandırılan Sinema Müzesi ve Basın Müzesi içerisinde Şanlıurfa’nın sinema ve basın anlamında tarihine ışık tutacak eserler sergileniyor. Basın Müzesinde Şanlıurfa’da geçmişten günümüze görev yapmış gazetecilerin biyografileri, ekipmanları ve anıları sergilenirken; Sinema Müzesinde ise de Şanlıurfa’da çekilmiş filmler, afişleri, oyuncuların biyografileri ile sinemada geçmişten bugüne kullanılan çeşitli materyaller yer alacak. Ayrıca müzenin içerisinde mini bir sinema salonu da bulunurken, müzeyi ziyaret eden vatandaşlar sinema salonunda Şanlıurfa’da çekilen eski filmleri izleyebilecek.

 

 

 

Karaköprü’ye bir müze şehir vizyonu kazandırmak istediklerini ve bu doğrultuda 4. müzeyi ilçeye kazandıracaklarını söyleyen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Sinema Müzesi ve Basın Müzesinin de ziyaret edilmesi gereken değerli müzeler olduğunu kaydetti.

 

 

 

Başkan Baydilli şunları dile getirdi: “Karaköprü yeni kurulan genç bir ilçe olduğu için burayı bir cazibe merkezi haline getirmek istedik. Bu anlamda ilçemizi bir müze şehir yapmak için Şanlıurfa’da ilk olarak müzeler kurduk. Oyun ve Oyuncak Müzesini ilk olarak kurduktan sonra Müslüm Gürses Müzesini kazandırdık. Şimdi de Sinema Müzesi ve Basın Müzesi ile ilçemize kazandırdığımız müze sayısını dörde çıkartıyoruz.

 

 

 

Sinema Müzemiz ve Basın Müzemiz gerçekten şehrin hafızasını taşıyan hem Şanlıurfa sinema tarihinin hem de değerli basınımızın anılarını ve emeklerini sergileyen güzel müzeler oldu. Müzelerimizin açılışını da daha anlamlı olması için 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü gerçekleştireceğiz. Tüm vatandaşlarımızı ve değerli basın mensuplarımızı açılışımıza bekliyoruz. Müzelerimiz ilçemize ve Şanlıurfa’ya hayırlı olsun.”

 

 

 

Karaköprü Belediyesinin Şanlıurfa’ya kazandırdığı Sinema Müzesi ve Basın Müzesi Yaşam Park içerisinde yer alırken, müzelerin açılışı 10 Ocak Salı günü saat 13.00’te gerçekleştirilecek.