USD/TRY:  Dün ABD piyasalarında teknoloji hisseleri öncülüğünde yaşanan sert yükseliş sonrası bu sabah vadeli piyasalarda hafif de olsa kar satışları takip ediliyor. Gözler hafta boyunca açıklanacak enflasyon verisinde olacakken Fed'in şahin olarak bilinen yetkilisi Bowman'ın 'in faizlerin enflasyonunun %2 seviyesine düşmesi için yeterli seviyede olduğunu belirttiği açıklaması ve dün New York Fed'in yayınladığı anketin ABD'li tüketicilerin enflasyon beklentilerinin gerilediğine işaret etmesi piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Veri akışında bugün ABD tarafında, kasım ayı dış ticaret dengesi verisi takip edilecekken yurtiçinde gündem sakin. Fiyatlamalar tarafında ise haber akışlarından ciddi oranda etkilenmeyen kurda bu sabah da yukarı yönlü hareketler devam ediyor. Gün boyu bu eğilim devam edebilir.

EUR/USD: ABD'de bazı Fed üyelerinin enflasyon görünümüne yönelik olumlu değerlendirmelerinin etkisiyle dün piyasalarda risk iştahı pozitifti. Atlanta Fed Başkanı Bostic, ABD'de enflasyonun beklentilerden daha fazla düşerek %2 hedefine doğru ilerlediğini belirtirken, Fed Guvernörü Bowman tarafından bu seviyeye mevcut faizlerle ulaşılabileceği öngörüldü. ABD 10 yıllık tahvil faizi, dün 5 baz puan düşüşle %4 seviyesinden günü tamamladı. Bugün ABD'de dış ticaret dengesi izlenecek, ek olarak Avrupa Bölgesi'nde işsizlik oranı ile Almanya'da sanayi üretimi açıklanacak diğer veriler arasında. Aylık ortalamasında hareket eden paritede teknik seviyelere bakıldığında ise 1,1010 direnç - 1,0915 destek seviyeleri arasında bant hareketi görülebilir.

XAU/USD: Yeni haftaya düşüşle başlayan Ons Altın, dün 2.027 seviyesinde tamamlandı. Dün açıklanan veriler ve Fed yetkililerinden gelen konuşmalar ışığında hisse senedi piyasalarında sert yükselişler takip edildi. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde hafif geri çekilme gözlenirken Dolar'da da güçsüzlük izlendi. Geçtiğimiz hafta düşüş kaydettikten sonra yeni haftaya da değer kaybederek başlayan değerli madende ilk destek noktası 2.010. Bunun da altında sırasıyla 2.000 ve 1.989 diğer destek noktaları. Bu hafta açıklanacak olan enflasyon verisi yön belirlemede etken olacaktır. Yükseliş halinde ise 2.048 ve 2.062 direnç bölgeleri olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı