Şanlıurfa'da bazı bankalar fırsattan istifade ederek eski anlaşmaları sürdürmek istiyor. Oysa istatistiklere göre; hesapta olmayan ani enflasyon artışı güncellemeyi zorunlu kılıyor.

Sendikalar temmuz ayından itibaren promosyon dağıtım ücretlerinin güncellenmesi için bankalara baskı yapıyor.  Ancak bankalar anlaşmadaki maddelere dayanarak güncelleme yapmaktan kaçınıyor.  Şanlıurfa'daki binlerce memurun promosyon anlaşması 2023 yılı Aralık ayında sona eriyor. 

Konunun yakından takipçisi olduğunu belirten Memur-sen ve Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun şunları söyledi:

 

PROMOSYONLAR EĞİTİM ÇALIŞANLARININ LEHİNE GÜNCELLENMELİDİR

 

 "Haliliye, Eyyübiye ve İl Milli Eğitim çalışanları için henüz promosyon güncellenmesi yapılmadı. Sendika olarak; ilçe milli eğitim müdürlükleri ve banka yetkilileri ile uzun zamandır görüşmelerimiz devam ediyor. 2023 yılına girmeden önce İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, promosyon sözleşmesi devam eden Banka olan Halkbank'tan promosyon güncellenmesi istenmiş fakat teklif edilen rakamlar eğitim çalışanlarını mutlu edecek düzeyde olmadığı için kabul edilmemiştir. 2023 yılında maaş artışları ile beraber Ocak ayında Halkbank'tan promosyon güncellenmesi için resmi olarak teklif alınacaktır. Halkbank eğitim çalışanların yanında yer alır, eğitim çalışanlarını mutlu edecek bir teklif sunarsa ihale feshine gerek kalmadan sözleşme güncellenerek yeniden imzalanacaktır. Aksi taktirde sözleşme feshedilecek ve yeniden ihaleye çıkılacaktır. 8 Eğitim sendikası olarak süreci takip ediyoruz."

 

Öte yandan, bazı bankaların yüksek teklif vermemek için aralarında anlaştığı ve memuru düşük promosyon kıskacına almak için çaba sarf ettikleri iddia ediliyor. 

 

Haber: İbrahim Uyğur