Çin’de Bahar Bayramı tatili sırasında 2 bin 500’den fazla uluslararası tarifeli uçuş ve charter uçuş ekleneceği duyuruldu.

Çin Sivil Havacılık İdaresi (CAAC) Ulaştırma Departmanı Direktörü Liang Nan dün düzenlenen bir basın toplantısında, uluslararası uçuşlara yönelik yoğun talepleri karşılamak için, Çin’in sivil havacılık endüstrisinin, uluslararası uçuşları artırma çabalarını sürdüreceğini söyledi.

Bahar Bayramı tatili sırasında 2 bin 500’den fazla uluslararası tarifeli uçuş ve charter uçuş ekleneceğine işaret eden Liang, “Japonya ve Tayland'a ek uçuş sayısı 600, Güney Kore'ye ek uçuş sayısı ise 200’ün üzerinde olacak. Singapur'a ek uçuşlar 150, Malezya ve Endonezya'ya ek uçuşlar 100 olacak. Okyanusya ve Avrupa'daki ülkelere de yeni uçuşlar açılacak.” dedi.

Tatil sırasında yurtdışı seyahatin zirveye çıkacağını dile getiren Liang, Japonya, Güney Kore ve Güneydoğu Asya ülkeleri gibi Çin’e yakın ülkelerin, daha kolay vize politikaları ve gümrük işlemleri nedeniyle Çinli turistlerin en çok gideceği ülkeler olacağını sözlerine ekledi.

Tayland, Eylül 2023’te, Çin'den gelen ziyaretçiler için süresi 29 Şubat'ta dolacak olan geçici vize muafiyetini onayladı.

Malezya ve Singapur, Çin vatandaşlarına 30 günlük vizesiz seyahat olanağı başlatılacağını duyurdu.

Çin, 1 Aralık 2023 itibarıyla Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, İspanya ve Malezya'dan gelen ziyaretçilerin vizesiz girişine izin vermeye başladı.

Temmuz 2023'te Çin, Singapur'dan gelen ve umuma mahsus pasaport taşıyan ziyaretçilerin vizesiz girişine yeniden izin verdi.

Hibya Haber Ajansı