Yaptığı açıklamada, Pazartesi günü yapılan UKOME toplantısının gündeminde taksici esnafını ilgilendiren iki önemli konunun olduğunu belirten Aksu, ilk konunun taksimetre ücret tarifelerinin güncellenmesi olduğunu vurguladı ve “İstanbul Taksiciler Esnaf Odası olarak teklifimiz yüzde 65 oranında idi. TSOF temsilcisi ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası olarak her ne kadar itiraz edip ret oyu kullansak da UKOME heyeti oy çokluğu ile Toplu Ulaşım araçlarına yüzde 18, Taksi, Minibüs ve Servis araçlarına yüzde 28 zam karan aldı” dedi.

Minibüsten 8+1 araç sarı-siyah taksiye dönüşen taksilerin, 4+1 araca sarı-taksiye dönüşümünün ikinci önemli konu olduğunun altını çizen Aksu, “UKOME toplantısında, 4+1' e dönüşümün, Ocak ayı içinde yapılacak alt komisyona gönderildi ve Şubat ayı içinde yapılacak UKOME toplantısının gündemine alınmasına karar verildi. UKOME'nin bu kararına dışarıda bekleyen, 8+1 sarı-siyah taksiye dönüşen taksici esnafı hiç tasvip etmediğimiz nahoş olaylara sebebiyet vermiştir” dedi.

Aksu, 2022 yılı içerisinde bin 755 adet minibüsün dönüştüğü günden bugüne kadar, müşteri bulamadıkları için para kazanamaz ve araçlarının masraflarını dahi karşılayamaz hale geldiklerini ve bu nedenle tepki gösterdiklerini dile getirdi.

“Taksimetre zammını beğenmeyen taksiciler taşkınlık yaptı" gibi haberlerin asla gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Aksu, “8+1 sarı-siyah taksiye dönüşen esnafımızın UKOME’nin aldığı karara olan tepkisiydi. asla taksimetreye gelen zammı yetersiz bulmadığı için herhangi bir taşkınlık yapılmamıştır" diye ekledi.

Hibya Haber Ajansı