Demokratik toplumların varlığını sürdürmesinde büyük rol sahibi olan fikri ve vicdanı hür olan gazetecilere her zaman ihtiyaç vardır.

Gazetecilerin özgürce işini yapamadığı toplumlarda demokrasiden söz edilemez.

Gazeteciler halkın gözü, kulağı ve dilidir.

Gazetecilerin susturulduğu toplumlarda yaşayan insanlar ' kör, sağır ve dilsiz ' demektir.

Halkın haber alma hakkının önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır.

Bu İktidar döneminde gazeteciler yoğun bir baskı altında çalışmak zorunda olduğu için günümüzde basın özgürlüğünden söz etmek mümkün değildir.

Türkiye ' de görevlerini yapması engellenen gazetecilerin sayısı artmakta, gazetecilerin haber alma erişimi engellenenmekte, mesleklerine ait cihazlara, kamera - ses kayıt gibi meteryallere el konularak gazetecilerin haber takibi yapması engellenmektedir.

Gazetecilere yönelik, baskı, sansür, oto sansür, engelleme , cezalandırma mekanizmaları devreye sokularak halkın haber hakkınada darbe vurulmaktadır.

Gazetecilik gönüllülük esasına dayalı olarak , özveri ile ifade edilen bir meslektir.

Ülkenin maddi ve manevi gelişimi demokrasi standartlarının daha ileri seviyelere yükselmesi için gece gündüz demeden , yağmur, çamur demeden mesleğini günümüz şartlarında yerine getirmek ve doğru bilgiye ulaşma noktasında çok büyük zorluklarla karşı karşıyadır.

10 Ocak çalışan gazeteciler günü kutlu olsun.

Bütün çalışan gazeteci Arkadaşımızın ve dostlarımızın sağlıklı ve mutlu nice nice seneler diler işlerinde üstün başarılar ve muvaffakatiyeler diliyorum.

Mustafa Polat Şanlıurfa Demokrat parti il başkanı