Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında, medya organları ve gazetecilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Türkiye’de basın özgürlüğünün kısıtlandığını ifade eden Ekici, “Maalesef ülkemizde ifade ve basın özgürlüğü kısıtlanmaktadır. Maalesef gazeteciler görevlerini özgürce yapamıyor. Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün hazırladığı 2023 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde Türkiye, geçen yıla göre 16 sıra gerileyerek 180 ülke içerisinde 165'inci sırada yer aldı.  Öte yandan birçok gazeteci işten çıkarılmakta ya da istifa etmek zorunda bırakılmaktadır” dedi.

"Gazeteciler tehdit ediliyor"

Birçok gazetecinin yaptıkları haberler nedeniyle tehdit edildiğini kaydeden Hasan Ekici, “Gazetecilerin Mesleki Memnuniyet Araştırması sonuçlarına göre, gazetecilerin yüzde 60’ı haberleri nedeniyle tehdit edildi. Yerel basındaki gazeteciler de en ağır tehditlere ve saldırılara uğruyor. Bunun yanında birçok gazeteci yaptıkları haberler nedeniyle ya gözaltına alındı ya da tutuklanıp cezaevine konuldu” ifadelerine yer verdi..

Hibya Haber Ajansı