Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 60. yıldönümü nedeniyle bugün karşılıklı kutlama mesajları gönderdi.

Çin ve Tunus arasında derin ve sağlam geleneksel dostluğun bulunduğuna dikkat çeken Xi, ikili diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana geçen 60 yılda uluslararası koşullar nasıl değişirse değişsin ikili ilişkilerin sağlıklı ve istikrarlı gelişimi sürdürdüğünü belirtti. Xi, son yıllarda iki taraf arasındaki karşılıklı siyasi güvenin pekiştirilmesinin yanı sıra, her alanı kapsayan temas ve iş birliğinde zengin sonuçlar kazanıldığını kaydetti.

Aralık 2022'de Çin-Arap Zirvesi sırasında Said ile bir araya gelip önemli konularda fikir birliğine vardığını ve Çin-Tunus ilişkilerinin gelişimine dair bir yön belirlediğini hatırlatan Xi, ikili ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem verdiğini vurguladı.

Xi, Said ile birlikte diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 60. yıldönümünü yeni bir başlangıç noktası olarak görerek, ikili geleneksel dostluğu sürdürmenin yanı sıra, iki ülke arasındaki dostane iş birliğinde yeni ve daha büyük gelişmelerin sağlanması için ortak çaba harcayacağını dile getirdi.

Said, Tunus ve Çin'in uzun vadeli dostluğa sahip olduğunu, iki ülke arasında verimli iş birliğinin yürütüldüğünü hatırlattı. Son yıllarda iki tarafın ortak değerlere bağlı kalarak ikili ilişkilerin pekiştirilmesine ve genişletilmesine büyük önem verdiğini dile getiren Said, iki ülkenin uluslararası ve bölgesel işlerdeki iş birliğinin her geçen gün daha da sıkılaştığına işaret etti.

Said, Çin’le beraber, tüm alanları kapsayan ve geniş perspektifli yeni ortaklık kurmak ve ikili ilişkileri daha yüksek bir seviyeye taşımak için çalışmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Çin Başbakanı Li Qiang ve Tunus Başbakanı Ahmed el-Haşşani de aynı gün iki ülke arasında diplomatik ilişkinin kurulmasının 60. yıldönümü vesilesiyle karşılıklı kutlama mesajları gönderdi.

Hibya Haber Ajansı