Karaköprü Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Şanlıurfa'da görev yapan gazeteciler için bir kutlama programı gerçekleştirerek gazetecileri Sinema ve Basın Müzesinde ağırladı

 

Karaköprü Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde vatandaşı bilgilendirmek için çaba gösteren basın emekçilerini onurlandırmak için bir kutlama etkinliği gerçekleştirdi. Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin düzenlediği programla Şanlıurfa’da görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları bir araya geldi.

 

Karaköprü Belediyesinin bir ilk olarak Şanlıurfa’ya kazandırdığı Sinema ve Basın Müzesinde düzenlenen etkinlikte kokteyl ve müzik dinletisi gerçekleştirilirken, programa ev sahibi

 

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin yanı sıra AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Şanlıurfa Bölge Müdürü Efe Murat Erbaş, Basın İlan Kurumu Şanlıurfa Şube Müdürü Rıza Kara, Şanlıurfa’daki basın cemiyet ve dernek başkanları ile şehirde görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

 

Programda açılış konuşması gerçekleştiren Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak konuşmasına başlarken, gazeteciliğin toplumu haberdar etme göreviyle çok değerli olduğunu ifade etti.

 

Başkan Baydilli konuşmasında şu cümleleri kullandı: 

 

“Bu özel günde sizin için Şanlıurfa’da bir ilk olarak kazandırdığımız ve eserlerinizin, anılarınızın ve emeğinizin sergilendiği müzemizde bir program gerçekleştirmek istedik. Gazetecilik, demokrasimizin temel taşlarından biridir. Haber ve bilgiye erişim, halkın doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirilmesi için hayati bir öneme sahiptir.

 

Bu önemli görevi yerine getirirken, gazeteciler birçok zorlukla karşılaşabilirler. Bunu özellikle geçtiğimiz yıl içerisinde gerçekleşen deprem ve sel felaketinde gördük. Bu emeğinizi unutmamak adına geçmişten bugüne Şanlıurfa’ya ve basın camiasına emek vermiş tüm gazetecileri burada müzemizde tanıtıyoruz.

 

Şanlıurfa’yı en iyi şekilde tanıtan, şehrimize değer katan herkesin başımızın üzerinde yeri vardır ve bizim için çok değerlidir. Kıymetli basın mensuplarımızdan ricam Şanlıurfa’yı güzellikleriyle, değerleriyle ön plana çıkaralım ve anlatalım. Bu duygu ve düşüncelerle tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum ve programımıza katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.”

 

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu da bir konuşma yaparak tüm gazetecilerin gününü kutlarken, “Bu güzel müzeyi Şanlıurfa’ya kazandıran ve gazetecileri unutmayarak bu etkinliği düzenleyen Metin Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Programın ardından Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat basın müzesini şehre kazandırdığı ve gazetecilere verdiği önem için Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye plaket takdim ederken, Başkan Baydilli günün anısına gazetecilerle hatıra fotoğrafı çekilip fotoğraf makinesini alarak gazetecilerin fotoğrafını çekti.