Hafta başından bu yana piyasaların merakla beklediği ABD Aralık ayı enflasyon rakamları bugün TSİ 16.30’da açıklanacak. Hatırlanacağı gibi geçen hafta açıklanan istihdam verileri genel hatlarıyla güçlü bir tablo çizerken ISM hizmet endeksi ise zayıflığın arttığına işaret ederek verilerin birbirini dengelemesine neden olmuş ve piyasaların net bir yön tayin etmesine çok fazla izin vermemişti. Dolayısıyla bugün açıklanacak enflasyon verileri faiz indirimine yönelik tahminlerin biraz daha netleşmesine ve piyasaların yön bulmasına katkı sağlayabilir.

Fed’in aksi yöndeki söylemlerine karşın mevcut durumda piyasalar Mart ayında faiz indirimini %60’ın üzerinde olasılıkla fiyatlamaya devam ediyor. Enflasyon rakamlarının bu ihtimali ne ölçüde değiştirebileceği varlık fiyatlarının seyrini belirleyecektir. Ortalama piyasa beklentisi manşet enflasyonun yıllık bazda %3,1’den %3,2’ye yükseleceği çekirdek enflasyonun ise %4,0’ten %3,8’e gerileyeceğine işaret ediyor. Dolayısıyla manşet ve çekirdek rakamların zıt yönde hareket ederek görünüme dair karışık sinyal verebileceğini ve bunun da piyasaların verileri yorumlamasını zorlaştırabileceğini unutmamak gerekir. Bu nedenle verinin hemen ardından ilk fiyatlamalarda yüksek volatilite ile karşılaşılması sürpriz olmayacaktır.

TL: TL açısından günün en önemli konu başlığını TCMB’nin New York'ta düzenleyeceği yatırımcı günü toplantısı oluşturuyor. JP Morgan'ın New York'taki merkezinde gerçekleştirilecek toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ile TCMB Başkanı Erkan'ın enflasyon, para politikası, finansal piyasalar ve bankacılık gibi konularda sunum yapması ve soruları yanıtlaması bekleniyor. Bloomberg’ün haberine göre Şimşek Ankara'daki programı nedeniyle toplantılara çevrimiçi katılım gösterecek. Türkiye’ye olan yabancı ilgisi ve fon akışını destekleyebileceği için yabancı yatırımcılarla gerçekleştirilen toplantılar yurt içi piyasalar tarafından yakından takip edilirken risk iştahını da destekleyebiliyor. Bu nedenle New York’taki toplantıyı günün en önemli konu başlıkları arasında görüyoruz.

Borsa İstanbul: BIST-100 endeksi hafta başından bu yana yukarı yönlü denemeler yapsa da bu denemelerinde 100 günlük hareketli ortalamanın da geçtiği 7850-7900 bandını aşamamıştı. Aynı bölgeden Ekim ayından bu yana devam eden aşağı yönlü trend direnci de geçiyor. Bu nedenle söz konusu bölgenin aşılmasının teknik görünümün güçlenmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Endeksin dün özellikle bankacılık sektörünün güçlü görünümü ile 7900’e yaklaşması ve 7760 puandan geçen 50 günlük hareketli ortalamasının belirgin şekilde üzerinde olması direnç bölgesinin aşılma ihtimalinin yüksek olduğuna işaret ediyor. Bu seviyenin aşılması durumunda 8000 puanı sonraki hedef olarak izleyeceğiz. Bugün TCMB’nin yatırımcı günü toplantısı düzenlemesi ve yarın Moody’s kararının beklenmesi de destekleyici faktörler olarak çalışabilir. Ayrıca ABD TÜFE rakamının küresel risk iştahını etkileme potansiyeli taşıdığını düşünürsek saat 16.30’dan sonra endekste hareketliliğin artabileceğini de göz önünde bulundurmak gerekir.

BIST-30 en yakın vadeli VİOP kontratı

Günü 9046.5 puanda kapatan BIST-30 kontratlarında 8984, 8911, 8848 ve 8776 destek olarak izlenebilir. 9110, 9183, 9246 ve 9318 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

USD/TL en yakın vadeli VİOP kontratı

Günü 30.6265 seviyesinde kapatan USD/TL vadeli işlem kontratlarında 30.596, 30.5345, 30.4735 ve 30.412 destek olarak izlenebilir. 30.657, 30.7185, 30.7795 ve 30.841 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

Kaynak ÜnlüCo

Hibya Haber Ajansı