Kağıthane’de son 5 yılda kamu ve özel sektör toplamında bine yakın bina; toplamda 6 bin bağımsız birim riskli olduğu gerekçesiyle yıkılarak yerine 10 bin konutun üretimi gerçekleştirildi. Yaklaşık 40 bin vatandaş yeni ve sağlam evlerine ulaştı. Bu süreçte hak sahiplerine kira ve taşınma desteğinde bulunuldu.

Yanı sıra ilçede 30 yılı aşan tapu sorunları da bir bir çözülüyor. Kağıthane’de göçmen konutları olarak da bilinen sitelerin sakinleri 30 yıl aradan sonra tapularına kavuştu. 

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu hizmete açıldı. Kağıthane istasyonundan başlayıp İstanbul Havalimanı’na kadar uzanan 34 kilometre uzunluğundaki 8 istasyonlu metro hattı ile İstanbul Havalimanı’na 24 dakikada ulaşılabiliyor. Hattın Gayrettepe-Kâğıthane bölümünün faaliyete geçmesiyle metro hattı, metrobüs hattına da entegreli hale geldi. Mecidiyeköy – Kağıthane – Mahmutbey Metro Hattı da hizmet vermeye başladı. 

Yeşil Vadi adıyla toplam 165 bin metrekarelik bu alanda binlerce ağaç ve on binlerce bitki türü dikimi yapıldı. Tarihi eser ve tabii güzellikleriyle ünlü bölgeye 6 kilometrelik bisiklet ve yürüyüş yolu, çocuk bahçesi, spor ve dinlenme alanları, yaya köprüsü, süs havuzu ve evcil hayvanlar için pati parkı kazandırıldı.

Kağıthane Belediyesi tarafından Gültepe-Telsizler-Ortabayır bölgesine 440, Hürriyet Mahallesi'ne 210, Merkez Mahallesi'ne 60 araç kapasiteli kapalı ve açık otoparklar inşa edildi. Sokak hayvanları için Türkiye’ye örnek olan bir rehabilitasyon ve tedavi merkezi; Kağıthane Belediyesi tarafından ilçeye kazandırıldı. 

Emniyetevleri, Hamidiye, Sultan Selim, Merkez ve Gültepe mahallerinde açılan millet kıraathanelerinden on binlerce çocuk ve genç yararlanıyor. 

Kağıthane Belediyesi tarafından hizmete açılan kreşler ve çocuk kütüphanesi sayesinde; çocukların güvenle zaman geçirebilecekleri, eğlenirken öğrenecekleri alanlar oluşturuldu. 

Kağıthane Belediyesi'nin hizmete açtığı Uzay Evi'nde çocuklara Uzay tanıtılıyor. Uzay ile ilgili çeşitli eğitimlerin verildiği Uzay Evi'nde son teknoloji cihazlar eşliğinde çocuklar eğlenerek öğreniyorlar. Bugüne kadar 100 bine yakın çocuk; uzay hakkında kapsamlı eğitim aldı.

Kağıthane Belediyesi, 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren doğan her bebek adına bir ağaç dikiyor. Bugüne kadar ilçede 2 bin 300 bebek adına ağaç dikildi.

Hibya Haber Ajansı