Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’da yapımı devam eden Bakırköy-Kirazlı metro hattına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Uraloğlu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde İstanbul’daki raylı sistem ağı uzunluğu 338,8 kilometreden 394,2 kilometreye yükselecek. İstanbul raylı sistem ağının yüzde 50’den fazlasını Bakanlığımız kazandırmış olacak.

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattımız, 8,4 kilometre uzunluğundadır ve 7 istasyonu bulunmaktadır. Bu istasyonlar Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve son olarak Kirazlı istasyonlarıdır. Yıldıztepe-Molla Gürani ve Kirazlı istasyonlarımız da Bağcılar içinde bulunuyor. Sadece saatte 80 kilometre hızla günde 1 milyon yolcu bu hattımız ile seyahat edecektir. Projenin tamamlanmasıyla Kirazlı istasyonundan Kirazlı-Başakşehir-Kayaşehir metrosuna ve Yenikapı-Otogar-Bağcılar Kirazlı metrosuna, İncili İstasyonu’ndan Yenikapı-Atatürk Havalimanı metrosuna ve metrobüs hattına Özgürlük Meydanı istasyonunda Marmaray Banliyö hattına ve yüksek hızlı tren hattına, Bakırköy İDO istasyonundan ise İstanbul Deniz Otobüsüne entegre olarak kesintisiz ulaşım sağlanacaktır.

Bu sayede Kayaşehir-Bakırköy-İDO arası seyahat süresi 39 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-İncirli arası seyahat süresi 31 dakika, Kayaşehir- Kirazlı arası seyahat süresi 27 dakika, Metrokent-Özgürlük Meydana arası seyahat süresi 30 dakika olacaktır.

Projemizdeki hat işlerini tamamladık. İstasyonlara ait kaba inşaat işlerini yüzde 97, ince işlerine ait imalatları yüzde 65 ve elektromekanik işlere ait imalatları yüzde 73 oranında tamamlamış bulunuyoruz.”

Hibya Haber Ajansı