Yerel seçimlerin iktidara bir uyarı niteliği taşıdığını belirten Milletvekili Karal, DEVA Partisi olarak, Genel Başkan Ali Babacan liderliğinde Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirip seçimlerden önce ülkenin sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin tüm alanlarda eylem planı hazırladıklarını, bunu da hem hükümete hem vatandaşlara sunduklarını anımsattı.

“Bulgarlar rafları boşaltıyor, benim vatandaşım uzaktan bakmak zorunda kalıyor”

Türkiye'nin çok acil çözülmesi gereken sorunlarının olduğunu belirten Karal, “Emekli maaşı 7 bin 500 lira, asgari ücret 17 bin lira. İnsanlar gittiğimiz her yerde ‘Ne olacak bu memleketin hali?’ diye soruyor. Cumhuriyet tarihinde ilk kez emekli maaşları, asgari ücretin yarısının altına düştü. Yüzlerce, binlerce sorun var. Ama bunları çözmeye yönelik olarak hiçbir irade göremiyoruz. Burnumuzun dibinde Gürcistan var, diğer tarafta Bulgaristan. Gürcistan’ın para birimi bizim paramızın 11 katı. Önceden işçi olarak ülkemize, Karadeniz bölgemize gelen Gürcüler, şimdi paramızı beğenmiyor. Ne yazık ki ülkemiz her geçen gün fakirleşiyor. Ali Babacan döneminde 12 bin 600 dolara kadar çıkan kişi başı milli gelir, şu an 9 bin doların altına kadar düştü, düşmeye de devam ediyor. Türkiye ile beraber yola çıkan ülkeler, ülkemize fark attı. Bulgarlar geliyorlar, her gün Edirne’deki rafları boşaltıyor. Çünkü paraları değerli. Ama benim Edirneli vatandaşım o raflara uzaktan bakıyor, çünkü parasının değeri yok, alamıyor.” şeklinde konuştu.

“Yahu arkadaş, biz nasıl bir ülkede yaşıyormuşuz bugüne kadar?”

Milletvekili Karal, hükümetin ekonomik sıkıntılar dolayısıyla uygulamaya koyduğu 400 bin dolara vatandaşlık verme uygulamasının büyük sıkıntılara sebep olduğunu söyledi. Televizyonda her gün uluslararası çete ve mafyaların çökertildiğine dair haberler gördüklerini hatırlatan Karal, şu ifadelere yer verdi:

“Her gün, ‘şu çete çökertildi, şu mafya lideri yakalandı, kırmızı bültenle arananlar enselendi’ haberleri görüyoruz. Yahu arkadaş, biz nasıl bir ülkede yaşıyormuşuz bugüne kadar? 400 bin dolar verenler, geldi, burada daire sahibi oldu, vatandaşlık aldı, şimdi de o paraları verip gelenlerin bir kısmı uyuşturucu kaçakçısı, bir kısmı mafya, bir kısmı çete çıktı.”

“Merkez Bankası'nın bu kadar yüksek miktarda para bastığı bir ülkede enflasyon ne yaparsanız yapın düşmez”

DEVA Partili Hasan Karal, yüksek enflasyon nedeniyle Türkiye’nin her geçen gün fakirleşmeye devam ettiğini ve vatandaşların alım gücünün zayıfladığını belirtti. Ekonomik çıkmaza karşı da Merkez Bankası’nın para basarak çözüm üretmeye çalıştığını sözlerine ekleyen Karal, “Şu an Türkiye’nin en çok çalışan kurumu Merkez Bankası. Çünkü sürekli para basıyor. Her şeyin yanında ekonomide büyük bir kara delik açan Kur Korumalı Mevduat için hala milyarlarca ödeme yapılıyor. Merkez Bankası bu parayı ödemek için sürekli para basıyor. Merkez Bankası'nın bu kadar yüksek miktarda para bastığı bir ülkede enflasyon ne yaparsanız yapın düşmez.” ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı