Arthur Miller‘ın yazdığı, Sabahattin Eyüboğlu-Vedat Günyol’un çevirdiği, Yiğit Sertdemir’in yönettiği “Cadı Kazanı”, 16 Ocak 2024 Salı günü saat 20.30’da Yenibosna Dr. Enver Ören Kültür Merkezi’nde sahneleniyor.

İBB Şehir Tiyatroları Ocak ve Şubat aylarında farklı kültür merkezlerinde ve sahnelerde, yeni oyunlarla turnelerine devam ediyor. Turne programı şöyle:

"Cadı Kazanı 16 Ocak Yenibosna Dr. Enver Ören Kültür Merkezi

Komik Para 23 Ocak Güngören Erdem Bayazıt Kültür Merkezi

Bir Gün Ayakkabımın Teki 25 Ocak Silivri Önder Yılmaz Sahnesi

Rüya 29 Ocak Antalya Şehir Tiyatroları Yıldız Kenter Sahnesi

Oscar 6 Şubat Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi

Yaşamak Mı Yoksa Ölmek Mi? 13 Şubat Yenibosna Dr. Enver Ören Kültür Merkezi

Uçurtmanın Kuyruğu 16, 17, 18 Şubat Eskişehir Opera Sahnesi

Gül'e Ağıt 20 Şubat Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi"

İBB Şehir Tiyatroları, klasik ve çağdaş oyunlarını İstanbul’un birçok ilçesinin yanı sıra farklı illerde de seyirciyle buluşturmaya devam edecek.

Cadı Kazanı

Yıl 1692, ABD’de Salem kasabası. Cadılıkla suçlanan insanlar. Büyük tartışmalara, ardından işkencelere, nihayetinde de idamlara varan mahkemeler. Çıkarları için ‘liste’lerce insanları ölüme sürükleyen ‘insan’lar. İnancı kullanarak; önce toplumsal yaşamı, sonra hukuku, nihayetinde onuru yok etmeye çalışan ‘baştakiler’ ve buna sebep olmayı yahut seyirci kalmayı seçen halk. Tiyatro yazınının en önemli isimlerinden Arthur Miller’ın, 1952’de gerçek olaylardan yola çıkarak yazdığı bu eser; ilk kez Şehir Tiyatrosu’ndan seyircilerini selamlayacak.

Hibya Haber Ajansı