Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, gerçekleştirdiği toplantıda, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 45 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, böylece 2023 yılı dahil etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 282’ye ulaştığını bildirdi.

Hudutlarda 132 şahıs yakalandı

Aktürk, hudutlarda son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 132 şahsın yakalandığına dikkati çekerek, “Yakalanan şahıslardan 1’i PKK/YPG terör örgütü mensubudur. 2 bin 843 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylece 2024 yılı başından bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 148’e yükselmiştir.” dedi.

ASBOT’un beşincisi teslim edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve teşvikiyle tam bağımsız savunma sanayi hedefi doğrultusunda geliştirilen yerli ve milli savunma sanayi ürünleriyle Silahlı Kuvvetlerinin her geçen gün daha da güçlendiğini ve caydırıcılığını artırdığını söyleyen Aktürk, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bakanlığımıza bağlı ASFAT ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü arasında imzalanan “8 adet Liman Kontrol Botu Projesi” kapsamında, yerli ve milli asayiş ve emniyet botu ASBOT’un beşincisi yarın teslim edilecektir.”

Bedelli askerlik için genelge yayımlandı

Aktürk, Hazine ve Maliye Bakanlığınca Mali ve Sosyal Haklar genelgesinin yayımladığını ve buna göre bedelli askerlik tutarının 182 bin 609 lira 4 kuruş olduğunu dile getirerek, “8 Ocak 2024 tarihinden itibaren bedelli askerlik müracaat işlemleri başlamıştır.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı