“Hedef Sıfır İş Kazası – Odağımız İnsan” temasıyla düzenlenen Uluslararası İSG Konferansı, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı. 

Konferansın açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediyeciliğin beşikten mezara kadar insan hayatı başta olmak üzere bütün canlılara dokunan ve herkes için hizmet üreten bir iş olduğunu kaydetti.

Sınırlı kaynaklarla sınırsız talepleri karşılamaya çalıştıklarını hatırlatan Başkan Aktaş, “Bizler idareci olarak işlerin başındayız ama sahada, direksiyonda, masa başında, şantiyede, dere kenarında veya görev yeri neresiyse orada işini aşkla yapan çalışma arkadaşlarımız var. Temel hedefi, iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı çalışanları ruhsal ve bedensel açıdan korumak olan iş sağlığı ve güvenliği, çalışma hayatının en önemli konularından birisidir. Büyükşehir Belediyemiz çatısı altındaki bütün birimlerde iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesi için iş sağlığı ve güvenliği sorunlarının çözümünde kurumsal farkındalık ve iş birliklerini artırıyoruz. İş sağlığı ve güvenliği kalite belgelerimizle hem Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak hem de BUSKİ olarak Türkiye’de öncü kurumlar arasındayız.” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri olarak sıfır iş kazası ve meslek hastalığı hedefiyle taahhütname imzaladıklarını hatırlatan Başkan Aktaş, “Çalışanlarımızın işe sağlam ve sağlıklı bir şekilde gelmesi ve evine aynı şekilde dönmesi, en önemli gündemimizdir. İlgili ulusal ve uluslararası standartlara uymak hususunda sürekli çaba gösterdiğimizi, kurum içi ve dışı her türlü bilgi ve deneyim paylaşımına açık olduğumuzu, çalışanlarımızın iş süreçlerinin iyileştirilmesine aktif katılımlarını sağladığımızı, sıfır iş kazası ve meslek hastalığı hedefine varmak için sürekli iyileştirmeler yaptığımızı belirtmek isterim. ” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı