Hazar Savunma Havacılık Uzay Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Yıldırım, şirket ile uluslararası müşterileri arasında kurşun geçirmez yelek ihracatına yönelik toplam bedeli 75 milyon dolar tutarında savunma sanayi alanında farklı ülkeler ile yurt dışı satış sözleşmesi imzalandığı bildirildi.

Balistik başlık olarak Türkiye’de üretim yapan tek firma olan şirketin uluslararası anlaşma ile kurşun geçirmez yelek sektörüne öncülük ettiğini dile getiren Yıldırım, savunma sanayi alanında şirket olarak büyümeye devam ettiklerini belirtti.

Yıldırım, Türkiye’nin en büyük balistik kurşun geçirmez yelek AR-GE tesisi fabrikasının mart ayında 50 milyon dolarlık yatırım ile kurulacağına dikkati çekti.

Ar-Ge çalışmalarına ciddi yatırım yaptıklarını ifade eden Yıldırım, mart ayında mühendislik çalışmalarını başlayacaklarını belirterek, “Bir kısmı açıp faaliyete geçireceğiz, peyderpey üzerine koya koya tesislerin kapasitesini arttıracağız.” ifadesini kullandı.

Yıldırım, Türkiye’nin artık savunma sanayi alanında küresel bir aktör olduğunu dile getirerek, “Kamu ve özel sektörü ile Türkiye; kara, deniz ve hava araçları, uzay sistemleri, ağır ve hafif silahlar, radar ve elektronik harp sistemleri gibi alanlarda ürettiği yüzlerce ürünü ile savunma sanayiinde artık dünyada adından söz ettiriyor.” dedi.

 

Hibya Haber Ajansı