Başkan Soyer’e İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, EGEŞEHİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Odaman, EGEŞEHİR A.Ş Genel Müdürü Ekrem Tükenmez, İzmir Emekçileri Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Sultan Tazegül, belediye bürokratları ve hak sahipleri eşlik etti.

Tıkır tıkır yürüyen bir iş

“Egeşehir Toplu Konut Projesi”ni bir hayalken gerçeğe dönüştürdüklerini söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Çok şahane bir vadiye konumlandırılmış binaların güvenliği konusunda içimiz rahat çünkü kendimiz yapıyoruz. Malzemesi konusunda içimiz rahat, kendimiz alıyoruz. Kısacası tıkır tıkır yürüyen bir iş. Bu işin bizim açımızdan başlangıç noktasında bir önemi vardı. İzmir yaptıklarıyla Türkiye’ye örnek olacak ve bakışını değiştirebilecek bir şehir. Türkiye’nin lokomotifi olan bir kent olduğunu düşünüyoruz. Bunun öncüsü de İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Belediyenin emekçisine, emekçisinin belediyesine sahip çıkması gerekir” dedi.

Yaptığımız işin öneminin farkındayız

14 blokta 546 daireli bir yapı inşa ettiklerini ifade eden EGEŞEHİR A.Ş Genel Müdürü Ekrem Tükenmez, “450 dairesini İzmir Emekçileri Konut Yapı Kooperatifi üyelerine kalan konutları ise İzmir’de yaşayan dar gelirli ailelere yapıyoruz. Biz burada bir bina yapmıyoruz aslında. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal politikalarının gereğini yapıyoruz. Barınma krizi ve güvenli konutlarda oturma ciddi bir problem. Yaptığımız işin öneminin farkındayız” diye konuştu.

Örnek daireler için çalışmalar başladı

Çiğli'deki 36 bin metrekarelik alanda uygulanan toplu konut projesi, 2025 yılı içerisinde tamamlanacak. 10 katlı 14 bloktan oluşan projede 546 konut yer alıyor.  Ayrıca yapılan konutlarda Türkiye’de ilk defa Türk tipi bir Risk Analiz Metodu uygulanıyor. Yapıların yüzde 15’i tamamlandı. 6 blokta kaba inşaat süreci devam ediyor.  3 bloğun temel süreci tamamlanıyor. Blokların 7’si 3+1, 7’si 2+1 daire olacak. Ayrıca örnek daire için çalışmalara başlandı. Dayanma yapısı için toprakarme imalatı ve istinat duvarı imalatları devam ediyor. Projede yapılaşacak bina oturum alanı 6 bin 500 metrekare, yapısal peyzaj alanı 12 bin 300 metrekare ve bitkisel peyzaj alanı 17 bin 168 metrekare olarak planlandı.

Hibya Haber Ajansı