DEVA Partisi’nin seçimlere kendi logosu, kendi ismi ve kendi adaylarıyla gireceğini tekrarlayan Ali Babacan’ın “Seçimlerden bu yana arkadaşlar tam 7 ay geçti, ülkenin Cumhurbaşkanı faiz konusunda bugüne kadar tek bir laf etmedi. Merkez Bankası 7 ayda 7 kez faiz artırdı, Erdoğan susuyor. Bir dönemler faizi ağzından düşürmeyen, dönemin merkez bankası başkanını, pırıl pırıl bürokratlarını meydanlarda yuhalatan, ben demiyorum ki ‘Nas’ var diyen Erdoğan, Merkez Bankası faizleri yüzde 8.5’tan yüzde 42.5’a çıkardı, gık demiyor.” ifadelerini kullandı.

Gazze’de tam bir vahşetin yaşandığını ifade eden Babacan, “İsrail hükümeti tarafından Gazze’de sürdürülen sistematik saldırılar, yaklaşık 100 günü buldu ve artık açık bir katliama, adeta bir soykırımına dönüştü olay.  Gazze’de tam bir vahşet yaşanıyor. Gazze’de ölenlerin sayısı 23 bini geçti. Bu katliama, yaşanan bu soykırıma iktidarın tepkisi son derece cılız. Birkaç ses dışında, somut adım atan yok. Bugün itibariyle Gazze nüfusunun yüzde 85’i evlerinden barklarında edilmiş durumda. Gazze nüfusunun neredeyse tamamı kıtlıkla karşı karşıya. 2 milyondan fazla insan aç. Anneler çocuklarını emziremiyor. Anne babalar, zar zor buldukları az biraz gıdayı çocukları yesin diye kendileri aç yatmaya razı oluyor her gün. İnsanlar, günde 2 litreden az bir suyla hayatlarını idare etmek zorundalar” şeklinde konuştu.

“Gençlerimiz işsiz kalmakla sigortasız çalışmak arasında bir tercihe zorlanıyor” diyen Babacan, şöyle devam etti:

“Kilis’in sorunlarını biliyoruz, büyük bir istihdam sorunu var. Gençlerimiz iş arıyorlar, bulamıyorlar. Sadece Kilis’te değil, çevredeki çoğu ilde problem büyük. Gaziantep’e gidin Şanlıurfa’ya gidin her yerde problem büyük. Buna, kayıt dışı çalışmanın fazlalığı notunu da düşmek lazım. Gençlerimiz işsiz kalmakla sigortasız çalışmak arasında bir tercihe zorlanıyor.”

Hibya Haber Ajansı