Müşteri deneyiminde başarılı projeler yürüten, Türkiye’nin bankacılıktan, sigortacılığa, finanstan, sağlığa, perakendeden, e-ticarete, enerjiden, turizme kadar birçok öncü sektördeki markaların katılımıyla gerçekleştirilen, Türkiye’nin ilk müşteri deneyimi ödül programı olan CX Awards Turkey, 11 Ocak akşamı düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Türkiye’nin öncü finansal kuruluşu ÜNLÜ & Co tarafından 2022 yılı sonunda, dijitalleşme ve tabana yayılma stratejisi kapsamında hayata geçirilen fintech girişimi Piapiri, En İyi Dijital Müşteri Deneyimi-Finans Kurumu kategorisinde “Büyük Düşünce” ödülüne layık görüldü.

Ödül ile ilgili değerlendirmede bulunan ÜNLÜ & Co Dijital Kanallar ve İş Geliştirme Direktörü İlker Özten, “Türkiye’nin ilk müşteri deneyimi ödül programı olan CX Awards Müşteri Deneyimi ödüllerinde Büyük Düşünce ödülünü aldığımız için gurur duyuyoruz. 2022 yılı 4. çeyreğinde lansmanını yaptığımız fintech girişimimiz Piapiri ile hedefimiz yatırımcılar için kullanımı kolay, kişiselleştirilebilen, kullanıcı deneyimini önceliklendiren ve yatırımcıları donanımlı hale getiren bir platform yaratmak oldu. Piapiri’nin hayata geçmesini takip eden süreçte de hem kendi vizyonumuz, hem de müşterilerimizden aldığımız geri bildirimler doğrultusunda geliştirmeler yapmaya devam ettik ve ediyoruz. Kullanıcı deneyiminin bize rehberlik etmesine izin vermek gerektiğini düşünüyor ve kişiselleştirmeyi üst düzeye taşıyacak geliştirmelere öncelik veriyoruz. Piapiri’de temel amacımız Türkiye sermaye piyasalarındaki yatırım ürünlerini eksiksiz sunacak bir yapı haline getirmek; bir adım sonrasında ise sadece yatırım ürünlerini değil, tüm finansal çözüm ve ürünleri barındıracak finansal “superapp” haline getirmeyi hedefliyoruz. Başarımızın mimarı olan tüm çalışma arkadaşlarıma, paydaşlarımıza ve bizi her zaman destekleyen yönetim kurulumuza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Piapiri Hakkında:

Dijital bir yatırım ekosistemi sunan Piapiri, yatırım sepetleri, robotik alım-satım sinyalleri, fon sepetleri ve sektör uzmanlarından raporlar ile özel bir yatırım danışmanına dönüşüyor.

ÜNLÜ & Co analistlerinin özenli çalışmalar ile AL önerisi verdiği ve o dönem en beğendikleri hisse senetlerinden oluşan Model Portföy’ün de yer aldığı Piapiri; Hisse Senedi, VİOP, Varant, Yatırım Fonu, Kur/Parite ve Kripto Para verilerini tek ekranda anlık fiyatlarıyla ücretsiz bir şekilde sunuyor.

Müşteri olmak için herhangi bir hesap açılış ücreti ya da hesap işletim ücreti talep etmeyen Piapiri'de, “Hesap oluştur” adımından görüntülü görüşme ya da kuryeli model ile hesap açılışı tamamlanabiliyor. Üstelik Piapiri’de yatırım hesabı açan herkes, üç bölümden oluşan teknik analiz eğitimine ücretsiz erişebiliyor. Teknik analiz eğitimi sayesinde yatırımcılar, işlem yapılacak enstrümanları tanıma ve finansal okuryazarlıklarını artırma konusunda önemli bir fırsat yakalıyorlar.

ÜNLÜ & Co Hakkında:

1996 yılında kurulan ÜNLÜ & Co Grubu, kuruluşundan bugüne gerçekleştirdiği 130 başarılı işlem ve 18 milyar ABD doları toplam işlem boyutu ile Türkiye’nin lider birleşme ve satın alma danışmanı olarak faaliyet gösteriyor. Şirket ayrıca, 2010’dan bugüne 30 mn USD’nin üzerinde değere sahip işlemlerde; gerçekleşen toplam işlem adedi, toplam sınır ötesi işlem adedi, toplam özel fon işlem adedi sıralamalarında da lider konumda. (Kaynak: Mergermarket)

ÜNLÜ & Co Grubu, 2010-2022 yılı arasındaki halka arzlar, ikincil halka arzlar ve hızlandırılmış talep toplama (accelerated book building) işlemlerini içeren sermaye piyasası işlemlerinde, özelleştirmeler hariç yüzde 22 pazar payı, 32 işlem ve 3 milyar dolarlık işlem tutarı ile tüm finans kurumları içinde ikinci sırada yer alıyor. (Kaynak: Bloomberg)

ÜNLÜ & Co Grubu, 2013 yılından bu yana toplam 31 adet borçlanma aracı ihracı ile toplamda 2,2 milyar TL’nin üzerinde bir hacim oluşturdu. (Kaynak: Borsa İstanbul)

Türkiye’nin lider tahsili gecikmiş alacak yönetimi şirketlerinden biri olan İstanbul Varlık, toplam 419 milyon TL’lik yatırım ile 4,4 milyar TL anapara büyüklüğünde portföye sahip.

ÜNLÜ & Co ayrıca, ÜNLÜ Menkul Değerler çatısı altında faaliyet gösteren DAHA Yatırım Danışmanlığı ile nitelikli bireysel ve kurumsal müşterilere kişiye özel yatırım danışmanlığı hizmeti sunuyor. DAHA faaliyetleri kapsamında yönetilen varlıkların tutarı Eylül 2023 itibarıyla 22,2 milyar TL seviyesinde. Varlık Yönetim hizmetlerinde ise, 280’den fazla çalışanıyla Fon ve Portföy Yönetimi, ÜNLÜ Alternatif Yatırımlar ve Tahsili Gecikmiş Alacak Yönetimi alanlarında faaliyet gösteriyor. Varlık Yönetimi grubu altında yönetilen varlık tutarı ise 8,2 milyar TL’ye ulaştı.

Merkezi İstanbul’da olan ve 500’e yakın çalışanıyla faaliyet gösteren ÜNLÜ & Co Grubu’nun ayrıca İstanbul- Bağdat Caddesi, Ankara, İzmir ve Antalya’da şubeleri, New York ve Londra’da ise iştirakleri bulunuyor.

Ödüllerimizden

6. CX Müşteri Deneyimi Ödülleri- En İyi Dijital Müşteri Deneyimi-Finans Kurumu Ödülü-Piapiri

21. Altın Pusula Halka İlişkiler Ödülleri- Finansal Hizmetler ve Yatırımcı İlişkileri Ödülü-Piapiri

Euromoney

Market Leaders 2022- Investment Banking/ Yatırım Bankacılığı-Türkiye Pazar Lideri

Awards for Excellence 2016 / 2019 - Türkiye’nin En İyi Yatırım Bankası

Awards for Excellence 2015 - Yılın En İyi Birleşme ve Satın Alma Danışmanı

EMEA Finance

Europe Banking Awards 2022-Europe “Corporate Social Responsibility”, “Best M&A House-Turkey”, “Best Investment Bank-in Turkey”, “Best Debt House-Turkey” Ödülleri

Achievement Awards 2022- Best M&A House-CEE Ödülü

Europe Banking Awards 2021 – “Best M&A House-Turkey”, “Best Investment Bank-in Turkey”, CEE/ CIS Bölgeleri “Financial Inclusion” Ödülleri

Europe Banking Awards 2020 - Türkiye’nin En İyi Birleşme & Satın Alma Şirketi Ödülü

Mergermarket

Avrupa M&A Ödülleri- Türkiye’de Yılın Birleşme ve Satın Alma Finansal Danışmanı

BV Awards

2022, 2021, 2020 – “Best Invesment Research Team-Turkey/ Türkiye- En İyi Araştırma Ekibi”

12th & 13th M&A Atlas Awards- Yılın Küresel Birleşme & Satınalma İşlemi- Gelişmekte Olan Ülkeler Yılın Yatırım Bankası

TSPB Sermaye Piyasaları Ödülleri

Satın Alma ve Birleşme İşlemleri Lideri-2020

Satın Alma ve Birleşme İşlemleri Lideri-2019

Toplumsal Değer Projesi (ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi) -2019

www.unluco.com

www.unlumenkul.com

www.piapiri.com 

Hibya Haber Ajansı