HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı,başıboş köpek sorunu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini ele aldı.

Konuyla ilgili konuşan HÜDA PAR Şanlıurfa AR-GE Birim Başkanı Mehmet Emin Güven açıklamasında "HÜDA PAR olarak bu hafta başıboş köpek sorununa değinmek istiyoruz. Şimdi size Top Dağının arkasında başıboş bir köpek ordusu yarın çocuklarımıza saldıracak desek. Ne yaparsınız? Hayali bile korkunç öyle değil mi?" dedi.

"Köpek nüfusunu ellerimizle artırdık"

Onun akabinde sözü alan, HÜDA PAR Şanlıurfa AR-GE Birimi üyesi Abdullah Güneş şunları söyledi:

"Merhametli bir toplum olmamız sebebiyle, birlikte yaşadığımız canlılara karşı duygusal davranıyoruz. Sokak köpeklerine yaklaşımımız bu duygusallığımızın en bariz örneğidir. Toplum olarak kontrolsüz besleme sebebiyle sokak köpeklerinin nüfusunu kendi ellerimizle arttırdık. Bunun sonucunda bir hayvan terörü oluştu. Sizce bunun sebebi başıboş köpekler mi yoksa başıbozuk fikirler mi?"

Devamında ise HÜDA PAR Şanlıurfa AR-GE Birimi üyesi Cihat Orhan; "Toplumsal vicdanımız gereği bir karıncayı bile incitmeyen bizler. Elbette sokak köpeklerini aç bırakalım demiyoruz.
Peki, ne yapabiliriz?" Diyerek çözüm önerilerine dikkati çekti.

Orhan, Başıboş köpekler tarafından saldırıya uğramış bireylerin maddi ve manevi mağduriyetleri belediye tarafından giderilmesi gerektiğini söyledi. Orhan, "Katil köpekler mi köpekleri kontrolsüzce besleyenler mi?" dedi.

Hibya Haber Ajansı