Tokat Valisi Numan Hatipoğlu’nu ziyaret eden Bakan Tekin, il özelinde yapılan eğitim çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Bakan Tekin, Vali Numan Hatipoğlu’na eğitime yapmış olduğu katkılardan ötürü teşekkür etti.

Tokat İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katılan Bakan Tekin, Vali Numan Hatipoglu, milletvekilleri Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan,Cüneyt Aldemir, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve il- ilçe mili eğitim müdürlerinin katılımlarıyla Tokat özelinde değerlendirmelerde bulundu.

Tokat'ta yapılan yatırımlardan baseden bakan Tekin, "Orta Karadeniz’in önemli bir eğitim şehri olan Tokat’ta 2002’den bugüne yapmış olduğumuz yatırımlarla derslik başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimde 24’ten 19’a; ortaöğretimde 29’dan 24’e inmesini sağladık. Ayrıca 2002’de 5 bin 955 olan öğretmen sayısını ciddi bir artış sağlayarak bugün 8 bin 598’e ulaştırmış durumdayız. 2023 Devlet Yatırım Programı ve İl Yapım Programında toplam 85 proje bulunmaktadır. Yatırım çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürerek ilimizin eğitimde daha ileri noktalara taşıyacağımıza inanıyorum." ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı