Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ulaşım konforunu arttıracak ve sürücülere daha güvenli ulaşım imkanı tanıyacak yatırımlarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından mahalle muhtarlarının talepleri doğrultusunda Başkan Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla Erkilet Bulvarı’nı Bağdat Caddesi’ne bağlayan Turgut Reis Caddesi’ndeki ekonomik ömrünü tamamlayan asfaltın yenilenmesi için çalışmalar yapılıyor.

Büyükkılıç, Erkilet Bulvarı’ndaki çalışmalarla ilgili bilgi vererek, “Erkilet Bulvarı’ndan Bağdat Caddesi’ne kadar olan gidiş, geliş 2,5 kilometre ediyor. Muhtarımızın bizden talebi vardı. Biz de o talebi önemseyerek, frezeleyip, asfaltını yapmak suretiyle, iyileştirdik, hayata geçirdik. Mahallemizin güzel insanlarına en güzel hizmetleri sunmayı önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Araç sürücülerine trafik kurallarına uymaları konusunda hatırlatmada bulunan Başkan Büyükkılıç, “Bir kez daha hatırlatmada bulunuyorum. Yollarımızın standardı iyileşiyor, yükseliyor, süratler de artıyor, ne olur dikkatli olalım, arabalarımızı kurallara uyarak sürelim, sevincimizi hüzne dönüştürmeyelim. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yapılan çalışma ile Erkilet Bulvarı istikametinden Bağdat Caddesi istikametine geliş, gidiş toplam 2,5 kilometrelik kısım yenileniyor. Çalışma kapsamında yolun tespit edilen kesimlerindeki asfalt kaplamalar asfalt kazıma makineleri ile kazınırken, kazılan asfalt, tali yollar ve kırsal bölgelerde kullanılarak geri dönüşümü sağlanıyor.

Bu çalışma kapsamında yaklaşık 3 bin 500 ton sıcak asfalt kullanılması planlanırken, çalışmanın yatırım bedeli yaklaşık 6 milyon TL’yi buluyor.

Hibya Haber Ajansı