Çin’in Yunnan eyaletinde düzenlenen Uluslararası Kahve Fuarı’nda yapay zekâ destekli bir robot barista, ziyaretçilere kahve ikram etti. Robot barista, akıllı kavurma makinelerini kullanarak yeşil ve kırmızı kahveleri ayırarak en kaliteli kahveleri hazırladı. 

Dünyanın dört bir yanından 200’den fazla teknoloji şirketi, Çin’in kahve cenneti olan Yunnan’daki fuara katıldı. Yeni kahve ürünlerini ve üretim ekipmanlarını sergileyen şirketler arasında bulunan China Mobile tarafından tasarlanan 5G bulut teknolojisiyle çalışan akıllı robot, ziyaretçilere taze demlenmiş kahve ikram etti. 

Robot, veri aktarımı için 5G nesnelerin internetini kullanıyor ve kahve üretim süreçleri olan çekirdek çıkarma, öğütme, demleme ve temizleme süreçlerini tek başına yapabiliyor. Fütüristik barista birkaç dakika içinde bir fincan hoş kokulu kahve hazırladı. Robot ayrıca, Coffee Masters şampiyonlarına yeni demleme tekniklerini de öğretti. 

Çin’in başlıca kahve üretim alanlarından biri olan Yunnan, yaklaşık 1,27 milyon mu (yaklaşık 84 bin 600 hektar) toplam kahve ekim alanına sahip. Yıllık ham kahve çekirdeği üretimi 114 bin tonu aşan eyalette, 1,2 milyon tonun üzerinde değeri yaklaşık 5,8 milyar dolar olan kahve üretimi gerçekleştiriliyor. 

Hibya Haber Ajansı