AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un Avcıları ziyaret ettiğini belirten Başkan Hançerli, "Ziyarete Avcılar’dan başlaması bizim için sevindirici fakat kentsel dönüşüm konusunda öyle konuşmalar yaptı ki Sayın Kurum’un samimi olmadığı, Kentsel Dönüşüm konusunda bilgisiz olduğu açıkça ortaya çıktı. Sayın Kurum bilmek istiyorsanız size kentsel dönüşümle ilgili bilgiler sunardık. Çok net ifade etmek istiyorum kafanızın arkasında başka şeyler var." ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümün hayat kurtarmak ve yaşamını kurtarmak olduğunu ifade eden Başkan Hançerli, "Biz hayat kurtardık.  Bakanlığın yetkilendirdiği kuruluşun verdiği raporda 8.8 beton dayanımı vardı bu binanın. Kentsel dönüşüm kapsamında 2 bin 60’ı riskli bina yıktık. 20 bine yakın bağımsız bölüm yıktık. Toplamda 70 bine yakın Avcılar’da yaşayan komşumuz artık güvende. Hayati tehlike yaşamıyor. Yaptık bunu Sayın Kurum. Siz 2005 yılından itibaren TOKİ’de görev yapmış biri olarak yine ülkemizin en büyük şirketlerinden devletimizin TOKİ’nin iştirakı olan Emlak Konut’un Genel Müdürlüğü’nü yapmış biri olarak ve yine Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapmış biri olarak  20 yıla yakın süredir inşaatla ilgilendiğiniz, betonla ilgilendiğiniz kentsel dönüşüm dediniz ama yaptığınız işlerin sonucunu gördük." şeklinde konuştu.

Kurum’un Kentsel Dönüşüm çalışmalarında ihmalkarlık var sözlerine karşılık Hançerli; 4,5 yılda Avcılar’da Kentsel Dönüşümle bin 800 riskli binayı yıkarak 70 bin vatandaşın hayatını kurtardıklarını belirtti. Hançerli, Kurum’un Avcılar ziyaretinde yaptığı konuşmalardan dolayı samimi olmadığını söyleyerek ekledi, “25 yıl çözüm üretemeyenler, gelecekte de çözüm üretemezler.” dedi.

Hibya Haber Ajansı