Resmi Gazete’de yayımlanan tarifenin amacının 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu gereğince soruşturma ve kovuşturma makamlarının talebi üzerine görevlendirilen müdafi veya vekillere ödenecek meblağların belirlenmesi olduğu bildirildi.

Buna göre, Ceza Muhakemesi Kanunu gereğince yapılan hukuki yardımlara yönelik işlemlerde; soruşturma evresinde takip edilen işler için 2 bin 292 TL, sulh ceza hakimlerinde takip edilen işler için 3 bin 570 TL ödenecek.

Asliye ceza mahkemelerinde takip eden davalar için 3 bin 930 TL, seri muhakeme usulü uyarınca takip edilen işler için bin 641 TL, ağır ceza mahkemelerinde takip edilen davalar için7 bin 50 TL, çocuk mahkemelerinde takip edilen davalar için 3 bin 930 TL, çocuk ağır ceza mahkemelerinde takip edilen davalar için 7 bin 50 TL, icra ceza ve fikri ve sınai haklar ceza mahkemesi gibi mahkemeler ile infaz hâkimliklerinde takip edilen davalar için 3 bin 930 TL ödenecek.

Kanun yolları mahkemeleri kapsamında bölge adliye mahkemelerinde görüşen duruşmalı davalar için 7 bin 50 TL, Yargıtay’da görülen duruşmalı davalar için 7 bin 937 TL ödenecek.

Hibya Haber Ajansı