Susuzluğa dayanıklılığı ile bilinen Urfa fıstığında bu yıl yüksek rekolte beklentisi hakim.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin önemli tarım ürünlerinden Antep fıstığında, bu sezon 250 bin ton civarında rekolte bekleniyor.

Üreticisine sağladığı yüksek ekonomik getirisinden dolayı bölge çiftçisi tarafından daha fazla rağbet gören fıstık, başta Şanlıurfa ve Gaziantep olmak üzere Türkiye'nin 23 kentinde üretiliyor.

Çerez olarak tüketilen, tatlılardan yemeklere kadar hemen hemen her alanda Türk mutfağının değişmez lezzetleri arasında yer alan Antep fıstığı, Türkiye'nin yanı sıra yurt dışından da rağbet görüyor.

Geçtiğimiz yıl fıstık tarımında beklenen verim alınamadı. Bölgede 'yok yılı" yaşandı. Bu sene "var yılı" olması bekleniyor.

Çiftçiler kurak geçen sezona rağmen gelecek olan verimden ümitli.

Şanlıurfa'nın tanınmış çiftçilerinden Eyüp Sabri Kına ağaçlarının bakımlarını yaptıklarını belirterek, " Tabii ki her şey Allah'a bağlı. Bizler ağacın iyi verim vermesi için üstümüze düşen her şeyi yaptık. Budamamızı yaptık, ağaçlarımızı suladık, tarlalarımızı sürdük. Zararlı ot ve böceklerle mücadelemizi gerçekleştirdik. Bilimin ışığında yeni sezona hazırız. Geçen yıl verim alamadık  Bu yıl Allah'ın izniyle yüksek verim bekliyoruz" dedi.

 

Haber: İbrahim Uyğur