Yaşam Vadisi’nde yer alan Rauf Denktaş Anıtı’nda düzenlenen anma programı, çelenk sunma töreni ile başladı. Programa; Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Fatma Demirel, Muharip Gaziler Derneği Avcılar Şube Başkanı Nurettin Ağaoğlu, Kıbrıs Kültür Derneği İstanbul Şube Başkanı Zehra Bilge Eray,  Kıbrıs Platformu Başkanı Hasan Taş, STK temsilcileri ve Kıbrıs gazileri katıldı.

Rauf Denktaş’ın, Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesinde en önemli neferlerinden biri olduğunu vurgulayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, şu ifadeleri kullandı:

“Rauf Denktaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarihinde çok eşsiz bir yere sahipti ve tarihe adını altın harflerle yazdırdı. Miras bıraktığı ilke ve değerler genç nesillere de rehberlik edecektir. Denktaş, vatanın ve milletin ne kadar önemli olduğunu her daim anlatmıştır. O, Türk dünyasının kalbinde çok önemli yer edinmiştir. Kıbrıs Davası’nın yılmaz neferi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı, Rauf Raif Denktaş’ı vefatının 12 yıl dönümünde rahmet ve minnetle yad ediyoruz."

Hibya Haber Ajansı