Nilüfer Belediyesi’nin küratöryel karma sergilerle öne çıkan sanat mekanlarından olan Meteor Balat Kültürevi, ilk kez bir kişisel sergiye ev sahipliği yapıyor. Eserlerini yurt içi ve yurt dışında açtığı pek çok sergide sanatseverlerle buluşturan Nermin Er’in yeni yıldaki ilk kişisel sergisi olan “Sıradaki Şarkı”, Meteor Balat Kültürevi’nde kapılarını açtı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in eşi Zeynep Terzioğlu Erdem ile birlikte ilgiyle izlediği sergiye, sanat tutkunları da ilk günden yoğun katılım gösterdi. Küratörlüğünü Gizem Gedik’in yaptığı Sıradaki Şarkı sergisinde buluşan eserler, temelde aydınlık ve karanlık olmak üzere iki belirgin aks üzerinde ilerliyor.

Mekanın geçişli, daralan ve açıklıklara kavuşan yapısının da verdiği imkanla kurgulanan sergide, kağıt odaklı işler belli bir alana toplanırken, animasyon unsurları ve sahneleme fikriyle yola çıkan video ve enstalasyonlar bir araya gelerek, ziyaretçilere çift yönlü bir okuma sağlıyor.

Nermin Er’in 20 sanat yılına denk düşen Sıradaki Şarkı sergisinde, çoğunlukla kağıdın çeşitli kullanımlarıyla oluşturulan eser grupları, monokrom desenler, rölyefler, video görseller ve enstalasyonlar yer alıyor. Sıradaki Şarkı adlı sergi, 11 Nisan tarihine kadar Meteor Balat Kültürevi’nde izlenime açık kalacak.

Hibya Haber Ajansı