Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 9 askere Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine başladı.

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 9 kahraman askerin şehit olduğu saldırıda yaralanan askerler arasında 2 Kayserili Mehmetçiğin de olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Şehit olan 9 canımız, kahramanımızın şahsında tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de Cenab-ı Allah’tan şifalar diliyorum. 2 Kayserimizden gazimiz var. Onlarla da telefonda konuştum, çok şükür durumları iyi, Ankara GATA’da tedavileri sürüyor.” dedi.

Kanser Hastalarına Tedavi Sonrası Bakım Merkezi (HOSPİS) projesinde sona geldiklerini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, kanser hastalarına "Artık yapılacak bir şey yok, alın evinize götürün" denildiği noktada HOSPİS Merkezi’ni hayata geçireceklerini belirterek, insanların ümitsizliklerini bitirecek, yüklerini paylaşacakları hayırsever destekli sosyal sorumluluk projesini çok önemsediğini vurguladı. 

Gazze’de çocukları katleden İsrail terör devletini de kınayan Başkan Büyükkılıç, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle bir olacağız, diri olacağız. Hep beraber Türkiye olacağız, hep beraber mazlum insanların sesi olacağız.” dedi.

Hibya Haber Ajansı