Kuzeydoğu eyaleti Heilongjiang’ın başkenti Harbin, ayın başında “Buz ve Kar Dünyası” gösterileriyle üç günlük yeni yıl tatilinde 6 milyar yuanlık (765 milyon avro) hasılat yaptıktan sonra, kış turizmine ilişkin konular tüm ülkede internetin başlıca temalarından biri haline geldi. Gerçekten de, karlı görünümleri ve buzdan heykelleriyle meşhur olan Harbin kenti, yerel kültür ve turizm ofisine göre, 31 Aralık - 2 Ocak arası yeni yıl tatilinde ziyaretçi sayısının ve  turizm gelirlerinin sırasıyla 3,04 milyon ve 5,9 milyar yuanlık rekorlara imza atmasına tanık oldu. Harbin’in bu başarısı, Çin kış turizmi endüstrisinin kış olimpiyatları sonrasında çok güçlü gelişmenin göstergesi niteliğinde.

Çin Turizm Akademisi’nin son raporu, kış turizmi sezonunun, yolcu sayısının ilk kez 400 milyonu aşarak turizme bağlı 550 milyar yuan (70 milyar avro) kadar gelir üretmesine yol açacağını tahmin ediyor. Akademi, geçen kış sezonunda 312 milyon kişinin kış turizmine katılarak 349 milyar yuanlık (44,5 milyar avroluk) gelir yarattığına işaret ediyor.

Öte yandan, merkez ve kuzeydoğu eyaletleri turizm portalı Tuniu’nun genel müdürü Li Shengwen, iç turizm daha renkli ve profesyonel bir kimlik edindikçe kış rezervasyonlarının da sürekli olarak artış gösterdiğini belirtiyor. Li’ye göre Beijing, Tianjin ve kuzey Çin eyaleti Hebei, kuzeydoğu eyaletleri ve kuzeybatıdaki Xinjiang Özerk Uygur Bölgesi gibi geleneksel kış turizm destinasyonları halen gezginlerin en çok rağbet ettikleri bölgeler. Diğer yandan kapalı ve temalı buz parklarına ve güney eyaletlerinde yer alan kayak istasyonlarına da talep göze çarpacak ölçüde büyüdü. 

Hibya Haber Ajansı